van der Horst

Spa Euro Race: Reacties genoteerd aan het podium

Podium Belcar Endurance Championship Spa Euro Race
Podium Belcar Endurance Championship Spa Euro Race
Met het afvlaggen van de wedstrijd over 125 minuten in het kader van de Spa Euro Race ligt ook de eerste uitstap van het Belcar Endurance Championship buiten de grenzen van Circuit Zolder achter ons. De weergoden schotelden een smaakvolle wedstrijd voor waarbij Luc De Cock en Tim Joosen moesten vechten voor elke seconde. Ook in de overige klassen was er volop strijd en aan het podium zagen we dan ook voornamelijk blije gezichten, voornamelijk, want niet iedereen was even tevreden; enkele reacties...
  • Powercars
Deldiche Racing - Norma M20FC
Deldiche Racing - Norma M20FC
Tim Joosen (Deldiche Racing - Norma M20 FC): "In de regen heb ik me vandaag echt geamuseerd omdat je dan ook echt op de limiet kan rijden, zonder te moeten letten op de normtijd. Ik ben vandaag tot twee keer toe onder de normtijd gegaan, maar het (de normtijd respecteren nvdr.) is echt niet zo eenvoudig als je het vanop een afstand lijkt. We maken ook stap na stap vorderingen met de set-up die wat aangepast moest worden ten opzichte van verleden jaar, dus ook dat is positief. Al bij al een mooie zege en dat is dan ook de perfecte bekroning van het weekend. "

VGL Racing - Saker RAPX
VGL Racing - Saker RAPX
Ronald Thienpont (VGL Racing - Saker RAPX): "Ik heb het gevoel dat men ons van de overwinning heeft bestolen, gezien we vanuit de pits moesten starten en daarna het licht pas op groen sprong toen de laatste wagen al op Kemmel was. Ik twijfel er over of we na dit seizoen ons verhaal in de Belcar nog gaan verderzetten, want dit is gewoon niet meer serieus. We hebben na de problemen eerder dit seizoen evenwel vandaag het potentieel van de wagen kunnen tonen en dat mede dankzij een goede groep piloten en een fantastisch team."

Tyreset / Peka Rav-cing - BMW 235i Cup
Tyreset / Peka Rav-cing - BMW 235i Cup
Maxime Dumarey (Tyreset PK Carsport - BMW M235i Racing Cup): "Ik spinde tijdens de laatste neutralisatie en verloor daarmee wat tijd. Ik had op slicks echter geen verhaal tegen Niels wiens BMW op regenrubber geschoeid was. Het belangrijkste is dat onze strategie klopte en vooral dat we vandaag weer belangrijke punten pakken voor het kampioenschap en een podiumplaats is natuurlijk altijd leuk. "

McDonald's Racing - Norma M20 FC
McDonald's Racing - Norma M20 FC
François Bouillon (McDonald's Racing - Norma M20 FC): "Jammer van die lekke band die we kregen, vooral omdat het net na een pitstop was. We verloren heel wat tijd toen de wagen bijna het volledige circuit moest afleggen met de stukke band, maar om bij mijn debuut in deze Norma meteen op het podium in de klasse te eindigen, is fantastisch. De wagen voelt ook zeer goed aan en het is op zich niet zo moeilijk om er mee te rijden, wat mij aangenaam verraste."

VR Racing - BMW M235i
VR Racing - BMW M235i
Niels Lagrange (VR/Qvick Racing - BMW M235i Racing Cup): "Het was zwaar, heel zwaar. De regen maakte de wedstrijd echt moeilijk. Tijdens de laatste safety car-fase opteerden we om regenbanden te monteren op de BMW en dat bleek uiteindelijk ook de goede keuze. Zodra de wedstrijdleiding de piste terug vrijgaf, konden we aanvallen en dat leverde ons uiteindelijk de overwinning op. Een mooi resultaat!"

Hamofa Motorsport - BMW M3 GTR
Hamofa Motorsport - BMW M3 GTR
Rob Verhoeven (Hamofa Motorsport - BMW M3 GTR): "Een leuke race, al maakte de regen het er niet eenvoudig op. We kozen er voor om toen de piste wat begon op te drogen toch buiten de blijven op regenbanden. Daardoor sleten ze wel iets sneller, maar konden we ook de benzinetank wat leger rijden. Op die manier slaagden we er dan weer in om later in de wedstrijd een pitstop uit te sparen, wat ons uiteindelijk mede de zege opleverde. Even werd het nog spannend op het einde toen het terug begon te regenen, maar Kris heeft de situatie goed aangepakt en deze zege is dan ook een zeer mooi resultaat."

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 13 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons