van der Horst

Belcar start eigen eRacing Series

Start Belcar race 1 DTM weekend
Start Belcar race 1 DTM weekend
Vele kampioenschappen stappen nu tijdelijk over naar het eSports-gebeuren om zowel piloten als toeschouwers bezig te houden in tijden van de coronacrisis. Ook Belcar volgt nu de weg naar het simracen. Het kampioenschap, Circuit Zolder en Simtag Simulators gaan een samenwerking aan om de Belcar eRacing Series van start te laten gaan op 26 april - overigens de originele datum van de DTM in Zolder - op iRacing. Daarbij worden 48 teams toegelaten in zes verschillende klassen.
VR Racing by Qvick Motors - Ford Marc Car 2
VR Racing by Qvick Motors - Ford Marc Car 2
Om het zo dicht mogelijk aan te laten leunen bij het echte kampioenschap, is er gekozen om met zes klassen te werken en zal het circuit van dienst natuurlijk ook Circuit Zolder zijn. Ook de racelengte van 125 minuten blijft ongewijzigd. Daarnaast zal de wedstrijd ook live uitgezonden worden door Simracersworld TV. De kwalificatie start om 17:05 uur en de race gaat van start om 18 uur. Wil je deelnemen? Neem dan zeker een kijkje op de nieuwe Belcar eRacing Series-website. U betaalt 10 euro aan inschrijvingsgeld dat aan een lokaal goed doel geschonken zal worden. En voor de supporters? Omcirkel 26 april maar in het rood op uw kalender.

Klassen

Belcar 1: Radical SR8
Belcar 2: Porsche 911 Cup
Belcar 3: Supercars Ford Mustang GT
Belcar 4: Porsche Cayman GT4
Belcar 5: Audi RS3 LMS
Belcar 6: Global Mazda MX-5 Cup

Foto's: Marnik Mouchaers - Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zondag 5 april 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons