van der Horst

Stevens Racing met Jochen Stevens en Laurent Vandervelde

Jochen Stevens & Laurent Vandervelde - BMW M235i
Jochen Stevens & Laurent Vandervelde - BMW M235i
Het verhaal van de appel en de boom beheerst dagelijks het leven binnen de familie Stevens, die in het West-Vlaamse Zwevezele een bandencentrale en velgenshop uitbaat. Niet alleen op zakelijk vlak, maar ook op sportief gebied lopen de interesses parallel. Na Fernand Stevens en zoon Xavier, maakt nu ook de 19-jarige kleinzoon Jochen Stevens als derde generatie op rij de definitieve stap richting circuit voor een volledig Belcar-kampioenschap. Jochen zal dat samen met Laurent Vandervelde afwerken in een BMW M235i Racing Cup. Laurent is zaakvoerder van EasyOrder dat samen met het bedrijf van zijn vader Keyware Technologies ook de flanken van de Lamborghini Super Trofeo van Independent Racing Team kleurt.
  • LTF
Stevens Racing BMW M235i
Stevens Racing BMW M235i
Jochen is de zoon van Xavier Stevens die sinds jaar en dag de kleuren van MExT Racing Team verdedigt en nu uiteraard ook Independent Motorsports, samen met Lieven Goegebuer en de broers Koen en Kris Wauters. Xavier kreeg de autosport met de paplepel mee via vader Fernand Stevens die een niet onverdienstelijke rallycrosser was. Die lijn trekt zich nu door richting Jochen die ook zakelijk verbonden is met de bandencentrale in Zwevezele.

Stevens Racing BMW M235i
Stevens Racing BMW M235i
Jochen Stevens: “Ik was steeds mee met mijn vader naar de races en uiteraard gaat het kriebelen op een bepaald moment. We kochten in 2017 een BMW M235i Racing Cup van VR Racing by Qvick Motors nadat deze zwaar toegetakeld uit de 24 Hours of Zolder kwam. Ik heb de wagen volledig ontmanteld en na de richtbank terug opgebouwd en wat lichter gemaakt tegenover de vroegere Cup-reglementen, die nu niet meer van toepassing zijn. Ik heb dan in mijn eentje de laatste wedstrijd gereden van de Belcar 2018 als een ultieme test en de wagen gaf geen krimp. En nu staat hij dus klaar om het nieuwe seizoen aan te vangen, samen met Laurent Vandervelde.”

Stevens - BMW M235i
Stevens - BMW M235i
“Tijdens het seizoen 2018, het eerste jaar dat EasyOrder en Keyware Technologies het team van Independent Motorsports ondersteunden, kwam ik in contact met Laurent en het klikte. We spraken af om eventueel samen de Belcar 2019 te rijden met de BMW M235i en vormen nu ploeg aan de vooravond van het nieuwe seizoen. Het is de bedoeling om samen het seizoen af te werken, inclusief de 24 Hours of Zolder, mogelijk met versterking van Claude Bal.”

Jochen en Laurent komen met de M235i uit in de klasse 5 van de Belcar en ze beseffen dat ze niet over de snelste wagen beschikken binnen deze klasse. Deze staat open voor GT wagens onder 3400cc, toerwagens tussen 2500 en 4000cc, waaronder een BMW ex WTCC, BMW M3, inclusief Saker en de Lamera Cup. De betrouwbaarheid van de wagen en de constantheid van de bemanning zullen de sleutel tot succes moeten zijn.

Jochen Stevens & Laurent Vandervelde - BMW M235i
Jochen Stevens & Laurent Vandervelde - BMW M235i
“In het eerste raceweekend met twee wedstrijden over een uur vrees ik voor de concurrentie,” gaat Jochen verder. “Tijdens de endurance wedstrijden kunnen andere factoren meespelen en tijdens de 24 uren van Zolder hebben de cup-wagens van BMW reeds meermaals hun degelijkheid bewezen. We hebben dus wel degelijk een gezonde ambitie.”


Laurent Vandervelde wordt dus de vaste co en zal komend weekend zijn maidentrip maken in competitie. Maar dat wil niet zeggen dat de ex-motorcrosser nog geen ervaring heeft met competitiemateriaal.

Jochen Stevens & Laurent Vandervelde - BMW M235i
Jochen Stevens & Laurent Vandervelde - BMW M235i
“Voor mij wordt het mijn maidentrip in de autosportcompetitie", treedt Vandervelde zijn ploegmaat bij. "Ik heb een omgebouwde BMW M3 waarmee ik regelmatig op de Nordschleife te vinden ben. Ik heb een abonnement in de groene hel en heb daar reeds een 300-tal rondjes op de teller staan. Maar uiteraard is dit constant racen tegen jezelf. Ik heb nog veel te leren en ben me daar degelijk van bewust. Maar samen kunnen we ons niveau opkrikken en er een leuk seizoen van maken. Zowel mijn vader als ikzelf zijn autofreaks en dankzij de band die er ontstaan is met Independent Motorsport en in het bijzonder Xavier en Jochen, zijn we er nu nog nauwer bij betrokken dan voorheen. We komen met de BMW M235i in ieder geval niet om de hoop te vullen, maar gaan ons amuseren en het podium viseren,” besluit de 26-jarige Brusselaar.

Foto's: Stevens Racing & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 14 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons