van der Horst

Syntix Superprix: Joosen ontneemt in dolle eindfase pole van duo Longin's

Deldiche Racing - Norma M20FC
Deldiche Racing - Norma M20FC
Een dolle eindfase besliste over de pole positie voor de derde Belcar-race van het seizoen 2016. Net voor aanvang van de kwalificaties zette een regenbui Circuit Zolder danig onder water. Resultaat was aan de ene kant een opdrogende piste, met langs de andere kant ook plaatsen waar het water bleef staan. Geen mogelijkheid dus om slicks op te leggen, de pole ging in de absolute slotfase nog naar Tim Joosen in de Deldiche Racing Norma M20 FC ging. Joossen hield een duo Wolf's af, met zoon Stienes voor pa Bert.
  • LTF
Natte kwalificatie in Zolder
Natte kwalificatie in Zolder
Toen de bolides opgelijnd stonden om de piste te betreden, zette een plotse regenbui het asfaltlint onder water. Geen tijd dus meer om slicks te monteren en de meeste rijders kwamen dan ook na één ronde al terug binnen voor regenrubber. Snelle tijden bleven uit, tot we in de absolute eindfase een driestrijd kregen om de beste uitgangspositie voor de wedstrijd over 125 minuten later vandaag.

Scuderia Monza - Ferrari 458 Challenge
Scuderia Monza - Ferrari 458 Challenge
De pole in Belcar 1 ging naar de Ferrari van de gebroeders Thiers, met een vierde plaats algemeen en een volle tel bonus op de MExT Racing Porsche. In de beginfase spinde Xavier Stevens de wagen nog in de grindbak in de Eerste Linkse. Op datzelfde ogenblik plaatste de Porsche 997 van United Motorsports, het nieuwe team van Bart Ooms en Patrick Engelen, de eerste bocht onder code geel toen de wagen hevig rokend tot stilstand kwam. Ook de Speedlover Porsche #333 zocht het grind op in de eerste linkse.

VR Racing - BMW M235i
VR Racing - BMW M235i
Erik Qvick en Tom Van Rompuy pakten de pole bij de BMW M235i Racing Cup Belgium en Belcar 3. Op het laatste ogenblik schakelde de bolide over op slicks, wat resulteerde in een negende tijd algemeen en een anderhalve tel voorsprong op de tweede in de klasse het exemplaar van Van Hooydonk/Rodrigue Gillion. Belcar 4 was een kolfje naar de hand van de BMW 120D van Cuyvers/Beliën, terwijl de Breucker/Van Haeren primus waren bij de BMW Clubsport's (Belcar 5).

Foto's: Marnik Mouchaers
   • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons