van der Horst

FinaleRaces: Tim Joosen schenkt Deldiche Racing pole voor seizoensfinale!

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing start vanaf de eerste rij voor de seizoensfinale van het Belcar Endurance Championship 2019. Tim Joosen bezorgde de wagen #111 die hij deelt met Tim Verbergt en teameigenaar Luc De Cock de pole met een chrono van 1:35.978. Naast hem op de grid start de zusterwagen van Tom Boonen, Sam Dejonghe en Thomas Piessens. Belgium Racing was "best of the rest" na de Norma's en start vanaf de vijfde plaats.
  • 24 Hours of Zolder
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
In Belcar 2 gaat de pole naar de Thems Racing by EMG Motorsport Porsche 911 die Nicolas Vandierendonck deelt met Filip Teunkens. De fluo geel-groene bolide verzamelde bijna een seconde bonus op de Speedlover Porsche's van respectievelijk John de Wilde - die zich eerder vandaag tot kampioen kroonde in de Supercar Challenge - en Wim Meulders/Rik Renmans .


Belgium Racing Team - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Belgium Racing Team - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Belcar 3 ging zoals vermeld naar puntenleiders Dylan Derdaele en Nicolas Saelens in hun Belgium Racing Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO2. De merkgenoten van WCB Racing - die de tussenstand in de klasse aanvoeren - starten drie plaatsen verder op de grid na nog twee Norma's, vanaf rij vier. Hamofa Motorsport sloot als derde af, voor VR Racing en Independent Motorsports.


Getspeed - Mercedes-AMG GT4
Getspeed - Mercedes-AMG GT4
In Belcar 4 sloot de Getspeed Mercedes van Michael Cool af voor de gele zusterwagen van Wim Spinoy en Kenneth Heyer. Spinoy vernielde bij de vorige wedstrijd in Zolder zijn reguliere wagen en komt hier in Assen aan de start met een reservebolide van Getspeed. Indien beide wagens de finishlijn halen, verzekert de best geklasseerde bolide zich van de titel in de klasse.

JR Motorsport - BMW M3
JR Motorsport - BMW M3
In Belcar 5 wonnen de gastwagen van JR Motorsport en Küpper Racing het pleit van de Stevens Motorsport BMW M235i Racing Cup. JR Motorsport zette bovendien een 1:45.3 op de klokken, goed voor de vijftiende chrono algemeen. De Baelus Motorsport BMW moest anderhalve tel toegeven op de grijs-oranje BMW en volgt op P25 algemeen, terwijl puntenleider QSR Racing als allerlaatste afklokte. De troepen van Stefaan Schoonjans moeten echter in principe gewoon de wedstrijd uitrijden om de titel in de klasse te veroveren.

AR Performance - BMW 325i
AR Performance - BMW 325i
AR Performance veroverde de pole in de Belcar 6-klasse. Het Limburgse team hield de BMW van VDW Motorsport achter zich, terwijl Convents Racing op P3 eindigde, weliswaar op vijf seconden van de pole. Ze hielden de BMW van de familie Werckx echter achter zich, al kan ook die wagen de wedstrijd "op safe" rijden met het oog op het behalen van de titel.


Rode vlag kwalificatie Belcar TT Circuit Assen
Rode vlag kwalificatie Belcar TT Circuit Assen
De sessie werd tweemaal stilgelegd met rode vlag, waarbij na de tweede interventie de kwalificaties niet meer werden hernomen. De laatste Belcar-race van het seizoen 2019 wordt morgen afgetrapt om iets na de klok van tien.

--- Uitslag kwalificatie Belcar 2019 Assen (pdf) ---

Foto's: Geert Franquet & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 19 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons