van der Horst

Belcar Trophy: Belgium Racing wil positieve lijn doortrekken

Belgium Racing 2015
Belgium Racing 2015
Komend weekend wordt op Circuit Zolder in het kader van de Syntix Superprix de tweede manche verreden van de Belcar Trophy. Dit kampioenschap bestaat uit drie wedstrijden; twee races over 125 minuten en de 24 Hours of Zolder. Tweevoudig winnaar van de Zolderse etmaalrace, Belgium Racing, staat na een eerste geslaagde wedstrijd tijdens het New Race Festival op de tweede plaats algemeen na de ongenaakbare Wolf GB08 proto van het Italiaanse Avelon Formula en voor een andere proto, de Norma van Deldiche Racing. Beter kan nauwelijks en zodoende wil het Limburgs team op eigen bodem een vervolg breien aan deze succesvolle onderneming.
  • STX Motorhomes
Patric Derdaele: “Onze eerste betrachting was om via de Belcar Trophy Dylan Derdaele verder te laten wennen aan de nieuwe Porsche 991 Cup en via de opgedane ervaring en verzamelde data ons optimaal voor te bereiden op de komende 24 Hours of Zolder. Tot hiertoe zijn we daar voortreffelijk in geslaagd, al blijven de proto’s toch te snel voor onze Porsche”.

Belgium Racing - Podium New Race Festival - Derdaele & Hoevenaars
Belgium Racing - Podium New Race Festival - Derdaele & Hoevenaars
Tijdens de eerste wedstrijd over 125 minuten werden Dylan Derdaele en Peter Hoevenaars vierde algemeen na drie proto’s, maar ze wonnen wel de Divisie GT en hun Klasse, waardoor ze op een knappe tweede plaats staan op amper drie punten van de Italiaan Bellarosa in zijn Wolf GB08 proto. Vier punten verderop vinden we de Norma proto van Deldiche Racing die ex aequo de derde plaats deelt met de BMW van Qvick en Vanbellingen die op hun beurt ook de Divisie Toerisme en hun Klasse wonnen. En dit via een vrij eenvoudig en eerlijk puntensysteem dat destijds zijn oorsprong vond in de toenmalige Carglass Cup. De piloten van Belgium Racing mochten na afloop van de eerste race tweemaal richting het podium gezien ze ook de algemene overwinning pakten in de BRCC (Belgian Racing Car Championship) dat ook drie wedstrijden onderdak vindt binnen de Belcar Trophy.

Patric Derdaele: “We koppelen het nuttige aan het aangename. Enerzijds gaan we gewoon door met het testen van de 991 Cup richting de 24 Hours of Zolder en anderzijds scoren we op regelmaat belangrijke punten binnen de Belcar Trophy en dat is mooi meegenomen. Als we komend weekend opnieuw onze Divisie en Klasse winnen wordt ons puntensaldo gevoelig aangedikt en zijn we niet kansloos om deze titel te pakken, al is dit niet onze hoofdbetrachting. De eerste wedstrijden reden we bvb op één setje banden en in functie van het verbruik richting de 24 Hours of Zolder. Informatie en ervaring opdoen met de 991 Cup is voor Belgium Racing primordiaal.”

Belgium Racing Press  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons