van der Horst

Truck GP: Reacties na de wedstrijd

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Jan Lauryssen en Dylan Derdaele pakten bij de Belcar-manche op Circuit Zolder in het kader van de Truck Grand Prix op gepaste wijze wraak na hun spectaculaire crash bij de seizoensopener. Traditiegetrouw nam Autosport.be plaats aan de voet van het podium om enkele reacties te sprokkelen van o.a. de laureaten.
Belgium Racing - Jan Lauryssens
Belgium Racing - Jan Lauryssens
Jan Lauryssen (Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup - 1e algemeen, 1e GTA): "Een schitterende manier om het weekend af te ronden. We hebben geen enkele fout gemaakt en realiseerden een collectief sterke prestatie! Na een zeer onsportieve actie van Q1 Trackracing bij de kwalificaties, konden we helaas geen gooi doen naar de pole, maar ik denk dat we op gepaste wijze gereageerd hebben op het circuit tijdens de race zelf. We hebben op geen enkel moment afgewacht en zijn vanaf minuut één in de aanval getrokken. Dylan veroverde de leidersplaats en vervolgens kon ik onze Belgium Racing Porsche naar de zege loodsen. Een mooie dankjewel ook aan onze monteurs die de voorbije dagen en weken hun beste beentje hebben voorgezet om Dylan en mijzelf een potent strijdwapen te bezorgen."

VP-Racing - Audi RS3 LMS
VP-Racing - Audi RS3 LMS
Olivier Bertels (VP-Racing - Audi RS3 LMS - 10e algemeen, 1e TA): "Bij de vorige wedstrijd hadden we nog wat kleine probleempjes, waardoor we niet het volle potentieel van de Audi konden benutten, en hadden we ook wat pech met de neutralisatie. De voorbije weken hebben we als team echter hard gewerkt om die zaken aan te pakken en ik voelde gisteren bij de kwalificaties al dat er een goed resultaat in het verschiet lag, met de pole als bevestiging daarvan. We hebben in de race vandaag bij de start de koe bij de horens gevat en meteen een strak tempo beginnen rijden. We kenden in feite geen enkel probleem en ik ben dan ook enorm blij dat ik samen met Nick Van Pelt bovenaan het podium mocht staan!"

Jan Ooms
Jan Ooms
Jan Ooms (Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup - 3e algemeen, 3e GTA): "Glenn heeft de start genomen en meteen een goed tempo kunnen aanhouden. We beseffen dat we op pure snelheid niet met de top meekunnen en dus besloten we vanaf het begin ons eigen tempo te rijden. Bij de kwalificaties bleek dat de verschillen bijzonder klein waren, dus we voelden dat we tijdens de wedstrijd ons wel in de kijker konden rijden. Ik moet bekennen dat we gehoopt hadden op een podiumplaats, maar het eigenlijk niet verwacht hadden. Dit is echter een uitstekende manier om toe te leven naar de 24 Hours of Zolder!"

Bert Longin
Bert Longin
Bert Longin (PK Carsport - Audi R8 LMS GT2 - 2e algemeen, 2e GTA): "Proficiat aan Jan Lauryssen, Dylan Derdaele en Belgium Racing, ze hebben een enorm sterke race afgewerkt. Ik kon in mijn eerste stint de kloof met Dylan dichten, maar ik geraakte er gewoon niet voorbij. Bij de pitstop van Peter startte hij per ongeluk de motor van de wagen, waardoor we later in de wedstrijd nog een penalty opliepen. Soms zit het tegen, dat hoort bij het racen. Met een tweede plaats redden we de meubelen nog, maar we zouden graag PK Carsport eens de zege bezorgen. De snelheid was er dit weekend wel, getuige onze pole positie en de snelste ronde van Stienes, maar je hebt van die races waar het geluk niet aan je zijde staat."

Arthur Peters (r.)
Arthur Peters (r.)
Arthur Peters (Tip Top by NGT - Porsche Cayman GT4 RS - 9e algemeen, 1e GTB): "Dit was een hele andere race dan de seizoensopener enkele weken geleden. We winnen wel opnieuw, maar het voelt anders. Enerzijds was het best wel aanpassen aan de plotse warmte, anderzijds blijven we werken aan de banden en de remmen. De Porsche Cayman is nog steeds een relatief nieuwe wagen, dus we leren elke test en wedstrijd nog bij. Ik ben blij dat ik bij de start de Lamborghini (van Christoff Corten n.v.d.r.) kon ontwijken en nadien konden Kenny en ikzelf een comfortabel ritme aanhouden, met de zege als mooie beloning. Deze tweede overwinning in de GTB-klasse, levert ons ook wederom heel wat punten op in het algemene klassement."

GTE Racing - Cupra TCR
GTE Racing - Cupra TCR
Wim Bradt (GTE Racing - Cupra TCR - 12e algemeen, 3e TA): "Geen eenvoudige wedstrijd, maar ik ben tevreden met deze podiumplaats. Maxim reed zowel gisteren als vandaag de pannen van het dak, maar we merken dat we toch wat tekort komen op de Audi. We hebben gestreden voor wat we waard waren en dat vergde toch wel wat van de banden en remmen. In die mate dat we zelfs banden hebben moeten wisselen, wat we eigenlijk niet verwacht hadden. Een positief resultaat dus, op naar Spa!"

JJ Motorsport - BMW 330i
JJ Motorsport - BMW 330i
Tom Werckx (JJ Motorsport - BMW 330i Clubsport - 17e algemeen, 2e TB): "Ik ben blij met dit resultaat, het hoogst haalbare denk ik. Proficiat aan Ron, hij was deze wedstrijd een klasse te sterk. Ik ben echter tevreden met mijn chrono's, en uiteraard ook het resultaat. Na mijn crash bij de seizoensopener, was het afwachten hoe dit weekend zou verlopen. Ik moet tegeven dat het bij de eerste trainingen best wat wennen was, maar naarmate het weekend vorderde, kwam het vertrouwen vrij snel terug. Door een productiefout ontplofte de rem bij de vorige race en sindsdien zijn we nog wat aan het zoeken naar de beste configuratie qua remmen, in het licht van de 24 Hour of Zolder. We gaan in Spa verder testen en nadien ook hier op Circuit Zolder, zodat we met vertrouwen naar de belangrijkste race van het jaar kunnen toeleven."

IC Motorsport - BMW 325i
IC Motorsport - BMW 325i
René de Coninck (BMW E90 325i - 19e algemeen, 1e TC): "Ik vond het zelf een heel leuke wedstrijd, spannend, zeker omwille van enkele incidenten op de baan. We kwalificeerden ons op de vierde plaats in de klasse, maar konden bij de start van de race doorstoten naar een virtuele podiumplaats. Toen de Renault Clio een lekke band kreeg, stegen we een plaatsje en vanwege de penalty die Convents Racing opliep schoven we uiteindelijk door naar de leidersplaats. TC is een enorm leuke klasse, ik heb me echt goed geamuseerd."

Russell Racing by PK Carsport - Lamborghini Super Trofeo
Russell Racing by PK Carsport - Lamborghini Super Trofeo
Christoff Corten (PK Carsport - Lamborghini Huracán Super Trofeo - DNF): "Dit is enorm zuur. We waren erop gebrand om ons in de kijker te rijden dit weekend, maar het heeft niet mogen zijn. De wagen voelde goed, al verhinderde een kapotte cardanas ons ervan om een echte toptijd neer te zetten tijdens de kwalificaties. Ik ben er zeker van dat we zonder die pech en met een vrije ronde op de eerste rij hadden gestaan. Over de wedstrijd zelf, kan ik kort zijn. Die was vrij snel gedaan. Ik nam een enorm goede start en kon Nico Verdonck bedreigen voor de leiding. Ik stuurde de Eerste Linkse in en hij stuurde zijn Porsche naar mij toe. Ik kon geen kant op, spinde en nadien ramde de TCL Motorsport BMW M4 ons. Die wagen kon ons onmogelijk nog vermijden, met zware schade aan onze Lamborghini tot gevolg. Het zal een huzarenstukje worden om de auto op te knappen tegen de volgende race, over twee weken in Spa."

VDW Motorsport - BMW E46
VDW Motorsport - BMW E46
Ron Van de Water (VDW Motorsport BMW - BMW E46 - 16e algemeen, 1e TB): "Omdat Nico Vangeel pas vader geworden is, heb ik de wedstrijd in mijn eentje afgewerkt. Dat is de eerste keer dat ik een Belcar Endurance-race solo rij en eigenlijk beviel mij dat wel. Ik heb bij de start meteen een hoog tempo ontwikkeld, tot het team mij in het tweede uur vertelde dat ik een ronde voorsprong had. Dan ben ik beginnen consolideren om onze overwinning veilig te stellen. Wat de wedstrijd voor mij extra speciaal maakte, is dat ik een 1:44.2 op de tabellen zette, het snelste dat ik ooit met deze wagen gereden heb op Circuit Zolder. Dat betekent dat het gevoel goed zat, zeker? (lacht) Ik herinner me nog dat we een paar jaar geleden binnen het team zeiden dat het leuk zou zijn om chrono's rond de 1:45 te klokken en nu rijden we tijden die daar nog een pak onder liggen. Door deze tweede zege pakken we ook in de algemene stand weer heel wat punten. Het is leuk dat we met onze kleine BMW elk jaar toch een rol van betekenis spelen tussen die grote jongens. We gaan ons huid ook dit jaar alleszins weer duur verkopen, maar eerst genieten van deze zege."Foto's: Marnik Mouchaers en  Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 25 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Truck Grand Prix.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons