van der Horst

Truck GP: PK Carsport Audi opent als snelste

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
De PK Carsport Audi R8 LMS GT2 van Bert en Stienes Longin en Peter Guelinckx heeft de eerste vrije training van het Belcar Endurance Championship in de marge van de Truck Grand Prix op Circuit Zolder als snelste afgesloten. De Belgium Racing Porsche van Dylan Derdaele en Jan Lauryssen volgde op P2 als primus in de Porsche Endurance Trophy Benelux. De Cupra TCR was beste toerisme op de elfde plaats algemeen. De sessie werd vijf minuten voor tijd gestopt nadat Jan Ooms in de Q1 Trackracing Porsche van de baan spinde in de Villeneuve-chicane.
VDW Motorsport - BMW E46
VDW Motorsport - BMW E46
De Porsche Cayman van Kenny Herremans en Arthur Peters, nog klassewinnaar bij de seizoensopener, was snelste in de GTB-klasse, die voor deze race drie wagens omvat. In TA ging de besttijd zoals gemeld naar de Cupra van Maxim Van Den Hove en Wim Bradt, terwijl de VDW Motorsport BMW van Ron Van de Water primus was in TB. Vincent en Davy Convents besloten in hun BMW 325i bovenaan de tabellen in TC.

Om 14u55 staat de kwalificatie op het programma. De wedstrijd start morgen iets na het middaguur.

--- Uitslag Free Practice Belcar Endurance Truck GP 2024 (pdf) ---

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 22 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Truck Grand Prix.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons