van der Horst

VR Racing by Qvick Motors klaar voor de laatste rechte lijn in Assen en op Nürburgring

VR Racing - Ford Mustang Marc II
VR Racing - Ford Mustang Marc II
Het gaat uitstekend met VR Racing by Qvick Motors dat tijdens het weekend van de' American Festival Nascar Finals tweede algemeen eindigde met de Ford Mustang MARC Car2 in het spoor van de Lamborghini Huracan Super Trofeo van Belgium Racing. Het is trouwens de tweede maal dat deze Australische krachtpatser met het trio Tom Van Rompuy, Erik Qvick en John Rasse aan het roer op het algemeen podium eindigde na een eerdere derde plaats algemeen en winst in Belcar 3 tijdens de Zolder Superprix. Ook in de Belcar Youngtimer Cup gaat het VR Racing by Qvick Motors voor de wind. Hier staat Dirk Van Rompuy met de BMW E30 M3 aan de leiding van de tussenstand van de Belcar Youngtimer Cup in de zeer competitieve Klasse 4 & 4C voor Toerisme-wagens.
  • Hamofa Performance
Met nog één meeting te gaan voor de beide kampioenschappen (Belcar Endurance in Assen op 19 & 20 oktober en Belcar Youngtimer Cup op de Nürburgring op dezelfde datum) staan de zenuwen hoog gespannen. Deze twee races vallen spijtig genoeg immers samen in hetzelfde weekend. Zodoende moeten de troepen van Qvick Motors zich opsplitsen. Erik zelf gaat richting Assen om samen met John Rasse de Mustang de sporen te geven. Tom Van Rompuy moet deze keer passen wegens een te drukke beroepsagenda.

2019 American Festival Belcar Podium Belcar 2
2019 American Festival Belcar Podium Belcar 2
In Belcar 3 staat de Mustang MARC Car2 op een knappe tweede plaats na de Lamborghini van WCB en vijfde algemeen in het kampioenschap tussen de prototypes en als derde GT na de Lamborghini's van Belgium Racing en WCB. Met een verschil van 10 punten op de leidende Lamborghini van WCB is de kans niet onbestaande dat VR Racing nog meestrijdt voor het hoogste ereschavot in Belcar 3. Voor de algemene titel speelt VR Racing by Qvick Motors niet meer mee, maar momenteel staan ze wel op een knappe vijfde plaats en een derde eindplaats behoort in theorie tot de mogelijkheden. Maar in beide gevallen hebben ze het niet in eigen handen gezien de wagens voor hen intrinsiek sneller zijn dan de Ford Mustang MARC Car2.

Dirk Van Rompuy - BMW M3 E30
Dirk Van Rompuy - BMW M3 E30
Ook in de Belcar Youngtimer Cup heeft Dirk Van Rompuy het niet zelf in handen. Van Rompuy senior was gedurende het ganse seizoen de meest regelmatige piloot op de baan met acht podiumplaatsen tijdens evenveel wedstrijden waarvan twee zeges. Maar hier moeten op het einde van het seizoen twee schrapresultaten in rekening worden gebracht. Voor Dirk betekent dit twee derde plaatsen en zodoende krijgt hij zware concurrentie van de Mercedes van Gentleman’s Fair en de BMW van Evertjan Alders. Het Belgische kampioenschap in klassen 4 en 4C (volgens cilinderinhoud) voor Youngtimer Toerisme is trouwens de meest bevochten van het ganse Belcar Youngtimer en Historic kampioenschap.

VR Racing by Qvick Motors - MARC II V8 Mustang
VR Racing by Qvick Motors - MARC II V8 Mustang
Erik Qvick: "We zijn momenteel zeer tevreden met de huidige situatie. Desondanks moeten we wel zeggen dat de motor van de Mustang die reeds enkele malen moest worden vervangen nog niet de volle 100% rendement en betrouwbaarheid levert. Maar men is er in Australië bij MARC Car druk mee bezig en ik verwacht dat we vanaf volgend seizoen de betrouwbaarheid nog kunnen opschroeven. De afgelopen race hebben we onze tweede plaats echt niet gestolen. Tom en John reden een prima wedstrijd en ook onze strategie viel als een puzzel in elkaar met twee pitstops onder safety car. Ook de set up van de Mustang was perfect in de regen en zodoende pakten we opnieuw een podium in Belcar 3 en wist Tom te finishen in het zog van de Lamborghini. Zes podia op zes wedstrijden in de Klasse en daar bovenop een derde en een tweede plaats algemeen. Daar hadden we voor willen tekenen
Dirk Van Rompuy en Erik Qvick
Dirk Van Rompuy en Erik Qvick
bij het begin van het seizoen. Alleen tijdens de 24 Hours of Zolder sloeg de pechvogel toe. Daar moesten we de motor en versnellingsbak wisselen in het prille begin van de wedstrijd. We kwamen nog terug tot de tweede plaats in de Klasse, maar tijdens de puntendeling na zes en twaalf uren wedstrijd lieten we door die pech een pak punten liggen. Zodoende hebben we nu een gat van tien punten op de leidende Lamborghini in Belcar 3. We hebben het dus zelf niet in handen omdat de Lamborghini sneller is dan de Mustang. Maar ook wij beschikken over een schitterende wagen en we gaan onze huid duur verkopen. De bloemen worden aan de meet uitgedeeld", aldus de tovenaar uit Oostende.

Dirk Van Rompuy - BMW E30 M3
Dirk Van Rompuy - BMW E30 M3
Ondertussen moet Dirk Van Rompuy in de Eifel tijdens de Westfalen Trophy de strijd aangaan met de BMW van Alders en de Mercedes 190 Evo2 van Gentleman's Fair. Een van deze drie zal zich komend weekend de titel van Belcar kampioen Klasse 4 toe-eigenen terwijl in 4C de strijd zich toespitst tussen de M3 van Dirk Van Rompuy en de razendsnelle Mercedes van Gentleman's Fair. De VR Racing-piloot zal moeten aanvallen, want als we nu reeds rekening houden met de twee verplichte schrapresultaten, dan staan Alders en Gentlman's fair er beter voor. Het enige voordeel dat Dirk heeft op de rest is dat hij de grootste schrapresultaten achter de hand heeft en de rest zich geen fouten of pech meer kunnen permitteren.  

Foto's: Geert Franquet - Racingpixels - Ronald Janssens - Niels Vaeck - BRAVO/MRP

   • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons