van der Horst

Zolder Superprix: Pascal Deckers: "Bij VDW Motorsport echt mijn thuis gevonden"

Pascal Deckers - Ron Van de Water - Edwin Beyers
Pascal Deckers - Ron Van de Water - Edwin Beyers
Pascal Deckers is al jaren een gekend gezicht in de paddock van de Belcar, eerst met Edwin Segier als teamverantwoordelijke bij PSI en nadien als rijder bij hoofdzakelijk VDW Motorsport. Strijdwapen van keuze is sinds geruime tijd de BMW Z3 M, een wagen waarmee Deckers bovendien dit weekend - in hoogzomerse omstandigheden - zijn snelste chrono ooit op Circuit Zolder liet optekenen. Autosport.be zocht de Oost-Vlaming op voor een gesprek in de nabijheid van zijn teamgenoten Ron Van De Water en Edwin Beyers.
VDW Motorsport - BMW Z3
VDW Motorsport - BMW Z3
"De Belcar-paddock heeft voor mij weinig geheimen meer. Het is elke wedstrijd een beetje thuiskomen tussen alle vertrouwde gezichten", vertelt Deckers met een glimlach aan Autosport.be. "Ik heb de indruk dat de sfeer in de Belcar-paddock dit jaar echt de goede richting uitgaat en dat maakt het voor ons rijders ook aangenamer natuurlijk, want wij zijn geen professionele rijders en werken deze wedstrijden puur als hobby af. In die omstandigheden is een leuke sfeer natuurlijk van kapitaal belang. Als de amusementswaarde weg is, is er weinig reden meer om dit te blijven doen."

VDW Motorsport - BMW Z3
VDW Motorsport - BMW Z3
"Dat is voor mij de hoofdreden waarom ik al jaren bij VDW Motorsport te vinden ben. Ik rij zelf nog maar sinds 2006, maar draai al veel langer mee in de Belcar-paddock. Zo geraakten we bij een Belcar-uitstap naar het buitenland, toen ik assistent was voor PSI op de Biturbo Porsche van onder meer Fred Bouvy, aan de praat met enkele mensen van een ander team. Van het ene kwam het andere en voor ik het wist, zat ik in de VDW Motorsport-wagen voor de 10 Hours of Zolder - de traditionele seizoensafsluiter. Ik had het erg naar mijn zin en heb bijna al mijn races op circuit afgewerkt in wagens van het team."

VDW Motorsport - BMW Z3
VDW Motorsport - BMW Z3
"Hoewel onze BMW Z3 ondertussen al heel wat kilometers en jaren op de teller heeft, blijft het een uiterst betrouwbare bolide. Ook vanuit het kostenperspectief is het een verstandige keuze. We zitten qua snelheid tussen de BMW Clubsports en de snellere BMW's in, en rijden vooral onze eigen wedstrijd. Jammer dat de HELI Racing BMW 120d er niet bij is dit weekend, maar we focussen ons gewoon volledig op onze eigen wagen. Dat er na al die jaren nog progressie in zit, is wel duidelijk, want ik zette gisteren mijn snelste ronde ooit hier op Circuit Zolder op de tabellen en dat ondanks de hoge buitentemperaturen en het feit dat ik maar twee snelle rondjes afgewerkt heb. Ik ben dus voorlopig meer dan tevreden!"

Foto's: Marnik Mouchaers - Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 3 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons