van der Horst

Zolder Superprix: PG Motorsport zet podiumreeks verder en trekt als leider naar 24 Hours of Zolder

PG Motorsport - Porsche Cayman GT4 MR
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4 MR
Afgelopen weekend stond de derde afspraak van het Belcar Endurance Championship op het programma. De laatste Belcar-wedstrijd voor de 24 Hours of Zolder werd afgewerkt te Circuit Zolder en was dus de ideale voorbereiding voor de loodzware etmaalrace eind augustus. PG Motorsport trok als leider in de puntenstand naar Belgisch Limburg met twee doelen. Enerzijds wilde het team uit Heeze nabij Eindhoven die koppositie verdedigen, anderzijds bood de race over 180 minuten een laatste kans om wat extra ervaring op te doen met de wagen in race-omstandigheden alvorens de 24 Hours of Zolder aan te snijden.
Circuit Zolder staat geboekt als een loodzwaar circuit en ook afgelopen weekend deed de omloop zijn reputatie alle eer aan. Op zaterdag slaagden Sven Van Laere en vader en zoon Tjarco en Tijn Jilesen erin zich bij de snelste wagens in hun klasse te kwalificeren en ook op zondag was de Porsche Cayman GT4 MR constant vooraan te vinden. Het harde werken werd uiteindelijk beloond met wederom een podium, het derde op rij ondertussen.

PG Motorsport - Porsche Cayman GT4 MR
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4 MR
Toch liep niet alles van een leien dakje. “Het was werken in de wagen”, licht Tjarco Jilesen toe. “De piste lag er niet altijd even goed bij, waardoor de slijtage van de banden ook hoger was dan gepland. Omdat we koste wat kost op het podium wilde eindigen om zo wederom belangrijke punten te sprokkelen in het kampioenschap, opteerden we om een bandenwissel uit te voeren. Om niet al te veel tijd te verliezen, kozen we er voor om enkel de voorbanden te vervangen. Nadien was de balans van de wagen echter helemaal weg, waardoor we getracht hebben de bolide simpelweg naar de meet de loodsen om ons podium veilig te stellen. Dat is ook gelukt, mission accomplished dus. Nog belangrijker is dat we heel wat informatie verzamelden; zowel wij als rijders hebben veel bijgeleerd dit weekend, maar ook het team heeft de Porsche Cayman GT4 MR weer iets meer doorgrond.”

“Ik ben blij dat ik aan de start verscheen van deze wedstrijd over 3 uren”, vertelt Sven Van Laere. “Als rijder sta je altijd graag op het podium na een race, maar voor mij was het zeer nuttig dat ik uitgebreid heb kunnen kennismaken met de wagen. We beschikken over een zeer goed pakket voor de 24 Hours of Zolder en mikken resoluut op een zege in onze klasse. Voor mij was het een leuk weerzien met PG Motorsport en ik ben dan ook blij dat ik de samenwerking kan verderzetten, gezien ik nog een openstaande rekening heb met de 24 Hours of Zolder. Als we van pech gespaard blijven, denk ik dat ook een top 10-notering in de algemene rangschikking mogelijk moet zijn. Veel hangt natuurlijk af van de prestaties van onze concurrenten, al kijk ik in eerste instantie vooral naar onszelf. De rijdersbezetting waarmee we aan de start verschijnen is zeer homogeen, ik voel me ook echt thuis in het team en bovendien rijdt de wagen zeer aangenaam. Dat zijn stuk voor stuk belangrijke elementen, zeker in een wedstrijd over 24 uren. Ik kan dus niet wachten om de 24 Hours of Zolder aan te snijden!”

Dat is een stelling die ook Tijn Jilesen beaamt. De zoon van Tjarco toonde zich in zijn nopjes. “De Porsche Cayman GT4 is echt een enorm leuke auto om mee te rijden. Bovendien is de wagen het perfecte strijdwapen voor de 24 Hours of Zolder en loopt de samenwerking met het team en mijn collega-piloten super. Bijgevolg heb ik een rotsvast vertrouwen dat we ook bij de belangrijkste afspraak van het seizoen een zeer goed resultaat zullen kunnen behalen.”

Dankzij het derde podiumresultaat op rij, prijkt PG Motorsport nog steeds op een onverhoopt knappe derde plaats in de algemene rangschikking van het Belcar Endurance Championship 2017. Ook in de Belcar 3 klasse blijft het team op kop, met negen punten bonus op de naaste achtervolgers. Voor de 24 Hours of Zolder is PG Motorsport nog op zoek naar een extra rijder.

“De derde Belcar-race moest ik helaas aan me laten voorbijgaan, maar voor de 24 Hours of Zolder ben ik terug van de partij”, vertelt teameigenaar Paul Geeris. “Ons team van monteurs, ingenieurs, fysiotherapeuten en cateringmensen is reeds compleet, maar er ontbreekt nog een vierde naam om ons rijderskwartet compleet te maken. Onze ambitie reikt ver zoals de piloten reeds uitlegden, maar toch komt het zitje aan een zeer interessante prijs. Geïnteresseerden kunnen ons steeds bereiken op welkom@pgmotorsport.nl voor meer informatie.”

PG Motorsport pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 20 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons