van der Horst

Belg aan de leiding in Africa Eco Race

Mathieu Serradori / Fabian Lurquin - LCR 30
Mathieu Serradori / Fabian Lurquin - LCR 30
Onze landgenoot Fabian Lurquin heeft samen met zijn Franse piloot Mathieu Serradori in hun LCR 30 vandaag de leiding overgenomen van de Russen Vladimir Vasilyev en Konstantin Zhiltsov in hun MINI die reeds van het begin van de rally ongenaakbaar waren.
  • Hamofa Performance
De dubbele etappe zonder assistentie over een totaal van 925 km heeft zijn tol geëist tijdens het tweede gedeelte. Gisteren waren de Russen nog primus, maar meer dan twee extra minuten konden ze niet winnen tegenover de Frans-Belgische bemanning die startten met een achterstand van 16 minuten tijdens het tweede deel van deze monsteretappe. Het werd een partijtje poker waarbij de Russen hun voornaamste belagers voor lieten na 80 km om hen dan te volgen door de duinen. Ze kregen echter pech en staken ook vast in de duinen. Ook de latere winnaars verslikten zich nog in het zand op het einde van de etappe, maar de buit was ondertussen wel binnen.

De Russen verloren uiteindelijk 1u22min en duiken naar de tweede plaats op iets meer dan een uur van de nieuwe leiders. Met nog vier dagen te gaan en dik 1000 km tegen de chrono heeft het duo Serradori/Lurquin een goede uitgangspositie, maar de strijd is nog niet gestreden. Ondertussen deed ook Gerard de Rooij een uitstekende zaak en klimt de Nederlandse trucker naar de vierde plaats algemeen. Ook Imschoot en Van Hyfte staan ondertussen op een mooie 9de plaats.

Foto: Dakar Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Africa Eco Race op woensdag 10 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Africa Eco Race.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons