van der Horst

Spa Euro Race: Belgen en vooral Curbstone zorgen mee voor een indrukwekkende deelnemerslijst

NSC Motorsports - Thierry Verstraete-Pieter Dubois - Lamborghini Gallardo GT3
NSC Motorsports - Thierry Verstraete-Pieter Dubois - Lamborghini Gallardo GT3
Voor het derde weekend van de Supercar Challenge komt de Nederlandse organisatie richting België in het kader van de Spa Euro Race. Na Zandvoort en de Nürburgring is Francorchamps het derde circuit in evenveel weekends en telkens in een ander land. En de Supercar Challenge blijft nadien nog even in België gezien eind deze maand het vierde raceweekend wordt verreden op Circuit Zolder. Voor komend weekend staan voorlopig 67 wagens op de indrukwekkende inschrijvingslijst, verdeeld over twee Groepen en vijf Divisies.
  • Powercars
De Belgische teams en dan vooral de reguliere deelnemers aan de Curbstone Track Days zijn meer dan ooit vertegenwoordigd op hun thuiscircuit in Spa.

Van Glabeke-Jonckheere
Van Glabeke-Jonckheere
Patrick Van Glabeke: “Er zijn wel meerdere rijders binnen het peloton die regelmatig deelnemen aan de track days van Curbstone om te trainen of hun racebolides te komen testen. Maar onder de Curbstone rijders verstaan we de groep van mensen die via de track days de weg hebben gevonden richting competitie. Er zijn altijd mensen die hun grenzen willen verleggen nadat ze bij ons de eerste meters reden in een GT of competitiewagen. Het zijn grotendeels gentlemen drivers die ook eens willen proeven van het echte competitewerk. Komend weekend mogen we spreken van een indrukwekkende deelnemerslijst”.

Naast Patrick Van Glabeke, die samen met zijn kompaan Fréderick Jonckheere reeds vier podia op rij realiseerde en zodoende mooi aan de leiding staat in Divisie GT met de FMA Ferrari 458 GT3, zijn er nog een aantal reguliere rijders binnen Curbstone die regelmatig opduiken in kampioenschappen zoals de Supercar Challenge en de BRCC.
Podium Divisie GT - SCC Nürburgring
Podium Divisie GT - SCC Nürburgring
Na de overwinning in Divisie GT tijdens de eerste wedstrijd op de Nürburgring tekent het NSC Motorsports van Thierry Verstraete opnieuw paraat met vaste kompaan en Syntix-patron Pieter Dubois. Zij sloegen de eerste manche op Circuit Park Zandvoort over, maar reden de pannen van het dak op de Nürburgring en staan momenteel vierde in Divisie GT.
Thierry Verstraete: “Ik ben niet echt bezig met klassementen. We rijden in verschillende competities om ervaring op te doen en door de zware crash tijdens de BRCC-opener op Circuit Zolder moesten we noodgedwongen forfait geven in Dijon. We rijden nu wat past in onze agenda en dat heeft ons nog geen windeieren opgeleverd. We beleefden een fantastisch weekend op de Nürburgring en pakten daar onze eerste zege van het seizoen”.
Nicolas van Dierendonck
Nicolas van Dierendonck
Verder nog Nicolas Van Dierendonck die ploeg vormt met Manu Vanderyse in een Porsche Cayman en het Luxemburgs-Franse duo Serge Ludvig-Stéphane Bailly in een Porsche 997 Cup van Vandereyt-Reekmans-Racing-team. Nog via Curbstone is de eerste deelname in competitie van Miguel Vandereyt en Angelique de Tavernier met een Porsche 997 Cup. Ook Stoffel en Rivas waren aangekondigd, maar deze staan op dit moment nog niet op de inschrijvingslijst.

Andere Belgen zijn er bij de vleet. Zo zien we Limburger Louis Machiels als enige landgenoot in de Divisie Super GT. Hij deelt een Ferrari 459 GT3 van AF Corse met de Nederlander Niek Hommerson en deze wedstrijd wordt aangewend ter voorbereiding van de komende 24 Hours of Spa. Ook Luc Dodion komt aan de start met een Radical die hij deelt met de ervaren Philip Daniëls. Pierre-Etienne Bordet mag dan wel een Fransman zijn, maar hij komt met een Belgische Porsche GT3-R uit de Belgische Delahaye-stal.

Vanbellingen-Sluys - BMW Silhouette
Vanbellingen-Sluys - BMW Silhouette
Verder zullen we ook de vaste waarden Vanbellingen-Sluys (BMW M4 Silhouette) en Patrick Lamster-Marc Neyens (Porsche 997 Cup) zien. Zij zullen de handschoen opnemen tegen Lemmens-Qvick (KTM X-Bow) en Guy Verheyen-Hans Verelst in de Speedlover Racing-Porsche 991 Supercup. Laatstgenoemde duo kende pech bij de meeting op de Nürburgring en beide heren azen dus op revanche.


Verheyen-Verhelst - Porsche 991 Supercup
Verheyen-Verhelst - Porsche 991 Supercup
Hans Verelst: “De eerste wedstrijd was er eentje om snel te vergeten, maar we boekten een enorme vooruitgang inzake de afstelling van de wagen. Ik won in geen tijd een pak seconden, maar we komen in GTB te kort tegenover de snelsten in onze Divisie die over een meer paardjes beschikken. Tijdens de tweede manche op de Nürburgring kreeg ik een klapband of een leegloper en ik eindigde in de vangrails met relatief weinig schade. In Spa denken we dat we beter uit de verf zullen komen, maar het pk-verschil zal voelbaar blijven. Tijdens de volgende wedstrijd op Circuit Zolder moeten we er staan”.

Van den Broeck-Voet - Renault Clio
Van den Broeck-Voet - Renault Clio
Ook in de Divisies Supersport en Sport tekenen een aantal Belgen present, met Luc De Cock (Lotus GT4), Jonas de Kimpe (Seat Supercopa), het duo Voet-Van den Broeck (Renault Clio), de snelle Mazda van Werner Van Herck, Guino Kenis-Joël Schuybroek (BMW M3 GT4) en zoals eerder vermeld tussen de reguliere Curbstone-rijders Nicolas Van Dierendonck en Manu Vanderyse.   


Foto's: Martijn Wouters-Curbstone FMA Racing-Supercar ChallengeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Supercar Challenge op donderdag 5 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons