van der Horst

Belgen goed op dreef op WK in Sarno

Team Belgium
Team Belgium
Vandaag was het de eerste belangrijke dag van de Rotax Grand Finals in Sarno. Na twee dagen trainen stonden vandaag de kwalificaties en meteen een eerste heat op de planning. Heel wat Belgen zaten er vanaf het begin goed bij, en draaien nog steeds vooraan mee in het veld van dit WK.
In de MicroMax was de pole voor de Britt Maculey Bishop. Jay Urwin en Timofey Mikhaylof reden naar een tweede en derde tijd. Onze Belg Lenn Nijs zat meteen goed in het ritme en realiseerde een knappe dertiende tijd algemeen en dat in een veld van 37 deelnemers. Later op de dag volgde de eerste heat. Hierin schoof Nijs meteen mooi op naar voren, om als zevende te finishen.

Jasper Lenaerts
Jasper Lenaerts
Jasper Lenaerts verdedigt de Belgische eer in de MiniMax. Lenaerts reed woensdag naar een 26e tijd algemeen in zijn kwalificatie alvorens ook zijn eerste heat af te werken. De jongeling vocht zich een weg naar voren en reed zich naar een veelbelovende 19e plaats. De heat werd overigens gewonnen door Nederlander Jayden Thien.

Thom Reinaerdts
Thom Reinaerdts
Meer dan 72 Junioren moesten vandaag aan de bak in de kwalificaties van de Rotax Junioren. Voor België konden twee piloten zich plaatsen voor dit WK, Milan Coppens en Thom Reinaerdts. Coppens reed naar een dertigste tijd op goed vier tienden van de pole. Het toont aan hoe kort het veld bij elkaar zit. Reinaerdts deed het iets beter in zijn kwalificatie en werd dertiende. Het leverde hem meteen een goede startpositie voor zijn eerste heat op. Reinaerdts presteerde uitstekend en zette zijn gunstige startplek om in winst! Ook Coppens vond de weg naar voren en werd netjes twaalfde. 

Ilian Bruynseels
Ilian Bruynseels
Elia Galvanin was de snelste bij de Rotax Senioren. Team Belgium had het hier wat lastiger met een 24e plaats voor Roy Curfs en P44 voor Ilian Bruynseels. Daar waar de Belgen in de overige klassen goed naar voren kwamen in de heats, ging het bij de Senioren de andere kant uit. Bruynseels haalde de finish niet terwijl ook Roy Curfs met P22 in zijn heat wat plekken moest prijsgeven tenopzichte van zijn startpositie. Gelukkig voor onze 'duivels' staan er nog verschillende heats op het programma om op te schuiven in het klassement. 

Xander Przyzbylak
Xander Przyzbylak
Amper een goede halve seconde moest Sébastien Degrande toegeven op de tijd van de pole in de DD2, maar het verwees hem wel naar P46 in de kwalificaties. Ook hier zat het dus allemaal zeer kort op elkaar. Onze tweede Belg, Xander Przybylak realiseerde een hoopvolle twaalfde tijd maar moest in zijn eerste heat het nodige weerwerk bieden. Hij kwam als elfde over de streep. Sebastien Degrande finishte als 28e. 

Christophe Adams en Carl Cleirbout zochten elkaar op in de kwalificatie van de DD2 Masters. Beide Belgen stonden met P21 en P26 dan ook niet ver van elkaar in het klassement. Ook in hun eerste heat finishten ze met P11 en P13 in elkaars zog

Morgen, drie minuten na 8, trappen de MicroMax pilootjes een nieuwe dag op het Wereldkampioenschap op gang. Daarna volgt de ene heat na de andere en dus zou het klassement wel eens danig kunnen veranderen. Vrijdag worden dan de prefinales afgewerkt, met de finales als afsluiter op zaterdag!

Foto's:FM ImagesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op woensdag 23 oktober 2019.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons