van der Horst

Belgen in Supercar Challenge klaar voor strijd in de Ardennen

Gamma Racing Day - Supercar Challenge GT & Supersport
Gamma Racing Day - Supercar Challenge GT & Supersport
Dit weekend maakt de Supercar Challenge powered by Dunlop zich op voor een laatste Slag om de Ardennen, een strijd die voor de diverse titels in het kampioenschap uitermate belangrijk is. Opvallend, in heel wat Divisies van de Supercar Challenge powered by Dunlop spelen de Belgen een meer dan voorname rol. Na Spa volgt enkel nog de finale in Assen en de posities worden dus stilaan ingenomen.
  • De Swert Opticiens
Nederland – UK vooraan

Supercar Challenge
Supercar Challenge
Vooraan bij de GT’s en toerwagens vinden we uiteraard de Divisie Super GT, een divisie zonder landgenoten, al wil dat niet zeggen dat onze noorderburen de zege op een gouden schotel aangeboden krijgen. Favoriet voor het kampioenschap zijn de Britse vader en zoon Jim en Glynn Geddie, in hun McLaren MP4-12C GT3 ingezet door United Autosport. Verzeker er u echter van dat Jan Versluis, Roger Grouwels en Henry Zumbrink hun titelambities nog niet hebben opgeborgen en ook Bob Herber en Martin Lanting zijn nog steeds stevige outsiders. Voor de gelegenheid zien we ook weer een Corvette C6.R GT1 van Mad & Daring, uiteraard ondersteund door de Belgische Corvette-tovenaar Patrick Selleslagh.

Belgen voor de titel

Vanbellingen-Sluys - BMW Silhouette
Vanbellingen-Sluys - BMW Silhouette
Wel Belgen in de Divisie GT, met als voornaamste kanshebbers op de titel Steve Vanbellingen en Ward Sluys in de JR Motorsport BMW M3 Silhouette. “Het verschil met de snellere Volvo S60 van onze Franse vriend Pierre Etienne Bordet is heel klein, dus ik denk niet dat we dit weekend de titel al kunnen veilig stellen, al zou dat voor eigen publiek wel mooi zijn”, vertelt een gemotiveerde Steve Vanbellingen. “We moeten vooral zien dat we punten pakken, veel punten pakken en dat alles perfect loopt.” De situatie is inderdaad glashelder: het is de BMW van JR Motorsport tegen de Belgische Delahaye Volvo. De beide Silhouettes zijn er alvast klaar voor.


Lamster-Neyens - Supercar Challenge Divisie GTB
Lamster-Neyens - Supercar Challenge Divisie GTB
Nog Belgen vooraan in de Divisie GTB, met Patrick Lamster en Marc Neyens in hun Porsche 997. Zij gaan een Porsche-duel voor de titel aan met het Nederlandse duo Charlie Frijns en René Wijnen. “Het is bijzonder jammer dat een tweede Belg, Rudi Lemmens met de razendsnelle KTM er in Spa niet kan bij zijn”, klinkt het vanwege de organisatie. “Hij staat derde in het kampioenschap, maakte ook nog kans op de titel, maar een probleem met de krachtbron doet hem de das om.” Nieuwkomers Patrick Lamster en Marc Neyens zijn één van dé revelaties van dit seizoen in de Supercar Challenge powered by Dunlop en uiteraard zullen zij er alles aan doen om de titel mee naar Belgisch Limburg te nemen.


Supercar Challenge -  Lotus van Luc De Cock
Supercar Challenge - Lotus van Luc De Cock
Van de ene Belgische titelhoop naar de andere, zo gaat dat in 2013 in de Supercar Challenge powered by Dunlop. Routinier en vaste waarde in de competitie van Dick Van Elk, Luc De Cock, lijkt dit seizoen aan zijn beste jaar ooit bezig te zijn. De snelste traiteur van ons land behaalde al drie zeges en wil er daar zeker nog aan toevoegen. Achter hem is de Oranje concurrentie, in de diverse Seat en BMW, echter klaar om de minste hapering van de Lotus af te straffen. Zoals zo vaak zal de strijd in de Divisie Supersport er één zijn om heel intens van te genieten. Overigens, de Lotus is verre van de enige Belgische bolide in het schitterende veld.


Voet-Van den Broeck - Seat Supercopa
Voet-Van den Broeck - Seat Supercopa
Van ‘Spaanse’ zijde, met andere woorden de Belgen in de Seat Leon Supercopa, zien we Jimmy Adriaenssens-David Nye, Jonas de Kimpe-Vincent van Paemel en Chris Voet-Bart van den Broeck. Zij maken ook onderling uit wie er achter de broertjes Monster met het zilver zal gaan lopen in de klassering van de Spaanse Cup-auto’s. Maar daarmee hebben de Belgen hun laatste woord ook nog niet gezegd. Philippe Bonneel (BMW WTCC) en Wim Meulders (Saker) zullen in Spa ook zonder meer voor de ereplaatsen in aanmerking komen. De West-Vlaming Bonneel leek in Assen al een versnelling hoger te hebben geschakeld en kan in Spa voor een verrassing van formaat zorgen.

Strijd op alle fronten

Vermelden we nog dat Aart Bosman in de Divisie Sport op rozen leek te zitten, maar door technische problemen zeer slecht verlopen weekend op Zandvoort, komen Rob Nieman en Eric van den Munckhof behoorlijk opzetten. U ziet het, strijd zal er in Spa op alle fronten zijn.

Jürgen Van Hover - Norma M20 F
Jürgen Van Hover - Norma M20 F
Strijd zal er ook zijn in het enorme veld van de kleine prototypes. De Supercar Challenge Superlights delen de omloop in de Ardennen immers met de Saker Challenge, de Speed Series en het Franse FUNYO kampioenschap. Hier is het van Belgische zijde vooral uitkijken naar Jürgen van Hover en David Houthoofd, die in de Divisie Superlight division CN al zeker van de titel zijn.

De Supercar Challenge powered by Dunlop is dit weekend de hoofdact tijdens het tweedaagse Spa Racing Festival, dat naast de Supercar Challenge ook de Caterham Graduates verwelkomt. De toegang tot het evenement is bovendien bij het vooraf downloaden van een ticket gratis te bezoeken. Genoeg redenen dus om komend weekend een kijkje te komen nemen op Spa-Francorchamps!

Supercar Challenge pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op vrijdag 27 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons