van der Horst

Belgen mee vooraan in laatste rechte lijn

Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 458 GT3
Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 458 GT3
Dit weekend kennen we de nieuwe kampioenen, de kampioenen van de Supercar Challenge powered by Pirelli, ofwel de sterkste autosportcompetitie van de Lage Landen. In de verschillende divisies wordt er strijd geleverd tot op de meet, tussen Nederlanders en Belgen. Een ding is zeker: de winnaars zullen terugblikken op een ijzersterk seizoen met de titel als verdiend resultaat.
Van Glabeke-Jonckheere - Curbstone Corse Ferrari 458 GT3
Van Glabeke-Jonckheere - Curbstone Corse Ferrari 458 GT3
Assen is plaats van afspraak voor de laatste races van het seizoen 2014, een mooi seizoen 2014 waarin de Belgen ook weer een vooraanstaande rol speelden. Laten we voor één maal starten met de Divisie GT, want daar zien we twee landgenoten die voor de titel gaan en zeer gemotiveerd richting het Noorden van Nederland zullen trekken. Patrick Van Glabeke en Fré Jonckheere kunnen, mits ze gespaard blijven van pech en tweemaal een goed resultaat behalen, de titel eigenlijk niet meer mislopen. Van Glabeke is overigens zeer te spreken over zijn seizoen in de Supercar Challenge powerd by Pirelli.

Patrick Van Glabeke: “Aan de basis had ik het plan opgevat om een viertal wedstrijden te rijden in de Supercar Challenge en dat in combinatie met een ander kampioenschap. Naargelang het kampioenschap vorderde bleven we aan de leiding en gingen we voor de titel. Ondanks de eerder beperkte ervaring heeft het team rond Curbstone Corse getracht om de zaken zo professioneel mogelijk te laten verlopen en dat heeft ons geen windeieren opgeleverd. Doorgedreven wintertests in Barcelona hebben ons de nodige return opgeleverd en zowel ikzelf als Frédérique zijn afgelopen seizoen gegroeid. Verder hebben we niets aan het toeval overgelaten en we gingen in samenspraak met ingenieur Massimo Bottiglieri voorafgaand testen op elke omloop die op de kalender stond van de Supercar Challenge powered by Pirelli. We willen kampioen worden, maar gaan het spreekwoordelijke vel van de beer niet te vroeg verkopen, want mathematisch zijn we niet zeker.”

De enige concurrent van de Belgen is nog de Dodge Viper van de Britten Craig Wilkens en Aaron Scott.

Nog in de Divisie GT zien we het Belgische Delahaye Racing terug met de schitterende Porsche 911 GT3-R voor de Fransen Pierre Etienne Bordet en Alexandre Viron. Ook Philip Daniels en Kurt Dujardyn, die de Domec Racing Radical RXC 2.7 V8 delen, maken de verplaatsing naar Assen en zullen van zich willen laten spreken.

Dubbele opdracht voor Vanbellingen – Sluys

Vanbellingen-Sluys - BMW M4 Silhiouette
Vanbellingen-Sluys - BMW M4 Silhiouette
Nog Belgen vooraan vinden we in de Divisie GTB, met uiteraard de trouwste van alle Belgen in de Supercar Challenge powered by Pirelli: Steve Vanbellingen of Mister Stand21. Hij deelt overigens niet alleen de BMW M4 Silhouette van JR Motorsport met Ward Sluys, beide heren starten ook in de Divisie Supersport in een EMG BMW M3. “We willen overal eens van proeven en deze weekends zijn dermate goed, dat we nu ook eens in een andere Divisie willen aantreden”, aldus Vanbellingen. “In GTB is vooral de tweede plaats onze doelstelling, al weet je natuurlijk nooit”, gaat Ward Sluys verder. “Maar die zilveren medaille is ons objectief voor het weekend. Mogelijk is de Corvette van Max Koebolt en Ferdinand Kool toch te ver uitgelopen. Maar achter ons blijft het oppassen voor de Porschisten Marcel van Berlo en Daan Meijer.”

Miguel Vandereyt-Angelique Detavernier - Porsche 997 Cup
Miguel Vandereyt-Angelique Detavernier - Porsche 997 Cup
Verder zien we uiteraard ook de Vandereyt Racing Porsche 911 Supercup van Miguel Vandereyt en Angelique Detavenier, knap vijfde in de voorlopige tussenstand, na een mooi eerste seizoen in de meest bevochten competitie van de Benelux.


Klein en snel!

Voet/van den Broeck - Clio 3
Voet/van den Broeck - Clio 3
In Supersport zien we Werner Van Herck met de machtige Mazda en in de Divisie Sport gaan Chris Voet en Bart van den Broeck in hun Clio alsnog trachten naar de vierde plek in het kampioenschap op te schuiven.

In die beide divisies is de strijd om de titel overigens nog niet beslecht, met een duel bij de Supersports tussen Cor Euser (Lotus) en Koen Bogaerts - Pieter van Soelen (BMW). In de kleinste Divisie zijn er achter de Renault Clio van Dennis de Borst - Martin de Kleijn nog diverse andere kandidaten op de titel.

Thriller in Super GT

Martin Lanting - Ferrari 458 GTE
Martin Lanting - Ferrari 458 GTE
Keren we even terug naar de snelste jongens van het veld, de Divisie Super GT. We vinden er geen Belgen, maar wel een eindstrijd op het scherp van de snee. Met drie zijn ze nog met het oog op de titel: Martin Lanting - Bob Herber (Ferrari 458 GT2 / 225 punten), Roger Grouwels - Arjan van der Zwaan - Robert de Graaff (Viper / 224 punten) en Henry Zumbrink (Volvo V8 / 218). Het zal er dus om spannen in Assen!Open plezier

Haane-Cools - Tatuus
Haane-Cools - Tatuus
Rest er ons de open prototypes, met een mooie Belgische afvaardiging. Kris Cools en Henk Haane nemen de GH Motorsport Tatuus in de hand, terwijl ook David Houthoofd en Vincent Desschans (Norma) en Filip Declercq (Norma) naar het Noorden afzakken. Tot slot is er een gastoptreden van de Ligier van Christian Holtappels en Patrick Engelen.
Supercar Challenge Press
Foto's: SCC - Niels Vaeck - Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Supercar Challenge op donderdag 16 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons