van der Horst

Belgen naar Brands-Hatch met stevige ambities

Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 358 GT3
Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 358 GT3
Brands-Hatch, dat moet zowat de Engelse variant van Spa-Francorchamps of de Nürburgring zijn. Het circuit, dat tussen Dover en Londen ligt en dus perfect bereikbaar is voor de Nederlandse en Belgische fans van de Supercar Challenge powered by Pirelli, is er één van de gouden jaren van de autosport, met snelle bochten, passages tussen de bomen en vooral de typische Britse sfeer. Dit weekend strijdt de meest prestigieuze raceserie van de Benelux er om de zege, met weer een aantal sterke Belgen die niets meer of minder dan de zege ambiëren.
  • Hamofa Performance
In de Super GT zoals meestal geen landgenoten, maar wel een enorm spannende strijd om de titel. We mogen ondertussen van de titel spreken, want na Brands-Hatch volgen enkel nog Spa en Assen, en dus zitten we stilaan in de bepalende fase van het seizoen. Vooraan delen Martin Lanting en Bob Herber voorlopig de lakens uit in hun schitterende Ferrari 458 GT2. Ze worden echter op de voet gevolgd door de machtige Volvo S60 Silhouette van Henry Zumbrink en de Viper GT3 van Roger Grouwels - Arjan vd Zwaan - Robert de Graaff.

Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 458 GT3
Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 458 GT3
In de Divisie GT moeten de Nederlanders al heel het seizoen het onderspit delven tegen de Belgen Frédérique Jonckheere-Patrick van Glabeke (Ferrari 458 GT3) en de Britten Craig Wilkens - Aaron Scott (Dodge Viper). Die laatste krijgen op eigen bodem de kans om het verschil met de mannen van in de Curbstone Ferrari te verkleinen. Het spreekt voor zich dat de strijd meer dan stevig zal zijn. Andere Belgische gasten… in een Britse Radical zijn Kurt Dujardyn en Philip Daniels. Zij gaan in hun bolide op zoek naar een eerste mooi resultaat van het seizoen.


Vandereyt-Detavernier - Porsche 997 Cup
Vandereyt-Detavernier - Porsche 997 Cup
In de Divisie GTB vechten de Belgen om de ereplaatsen achter de gedoodverfde titelkandidaten Ferdinand Kool - Max Koebolt in hun Corvette GT4. Steve Vanbellingen en Ward Sluys maken zeker nog een kans op de derde plek in het kampioenschap, terwijl achter hun BMW M4 Silhouette, de Porsche 911 Supercup van de Miguel Vandereyt en Angelique Detavernier steeds mooiere dingen laat zien.De Cock-De Jonghe - Lotus
De Cock-De Jonghe - Lotus
In de supersport Divisie hebben de Belgen het dit jaar wat moeilijk, maar Jonas De Kimpe en Luc De Cock, voor de gelegenheid samen met de Belgische belofte Sam De Jonghe, zullen in hun Seat en Lotus zeker voor vuurwerk willen zorgen. Jonas De Kimpe gaat in Engeland wel op zoek naar een versteviging van zijn eerste plaats in de Divisie voor de Seat Supercopa, waarin hij 4 punten meer telt dan Lee Allen.


Voet-Van den Broeck - Renault Clio
Voet-Van den Broeck - Renault Clio
Last but not least zijn er Chris Voet - Bart van den Broeck die in hun Clio 3 een schitterend parcours afleggen en stevig in de top 5 plaats nemen.

Supercar Challenge PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op vrijdag 12 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons