van der Horst

Belgen op de afspraak tijdens WSK Champions Cup in Adria

Gilles Stadsbader
Gilles Stadsbader
De WSK Champions Cup vormde dit jaar de opener van het internationale kartingseizoen. Na een korte winterstop, kwamen afgelopen weekend de OK, OKJ en de Mini-klasse in actie op de Adria Karting Raceway. Een nieuw seizoen en dus vertrouwde namen, nieuwe gezichten én, weer een mooi aantal Belgen aan de start. Vooral in de 60 cc Mini-klasse is de Belgische inbreng positief te noemen. Ean Eyckmans draait al enkele seizoenen mee op dat niveau en ook Limburger Douwe Dedecker kan teren op een jaar ervaring. Tom Braeken, teammaat van Eyckmans, stond dan weer aan de start van zijn eerste volledige WSK-seizoen terwijl Lenn Nijs present was om opnieuw waardevolle ervaring op te doen.
  • Powerkit.shop
Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
Maar liefst 82 jonge piloten verschenen dit weekend aan de start in deze klasse. Slechts 34 daarvan konden zich plaatsen voor de finale op zondag, dan weet je genoeg. De kwalificaties waren veelbelovend met top 10-tijden voor Dedecker en Eyckmans en een 18de startplaats voor Braeken. Nijs klokte een 65ste tijd en moest alles op alles zetten in de heats. Terwijl Eyckmans en Braeken zich rechtstreeks wisten de plaatsen voor de finale ging het voor Dedecker fout, hij kwam in de B-finale terecht, net als Nijs. Beide heren konden zich niet plaatsen voor de finale.

De finale werd een Italiaans een-tweetje waarbij Andrea Filaferro aan het langste eind trok. Zijn landgenoot Francesco Marenghi vocht een lange strijd uit met de Rus Orlov maar verschalkte de poleman uiteindelijk toch en werd tweede. Maksim Orlov zou terugvallen naar P8 terwijl Rashid Al Dhaheri derde werd. Hij vocht als een leeuw, maar Ean Eyckmans kon zich net niet mengen in de strijd om de winst. De Antwerpenaar werd uiteindelijk wel knap zesde, veelbelovend voor de rest van het seizoen. Tom Braeken eindigde zijn eerste race van het seizoen keurig als 23ste na een hevige strijd achteraan het veld.

In de OKJ, zeg maar de junioren, was de winst voor Alex Dunne. De Ier was sneller dan Arvid Lindblad en Thomas Ten Brinke, stiefzoon van de Dakar-legende! Ook hier twee Belgen in actie; Lorens Lecertura en Lois Delbart. Zij werden 26ste en 30ste.

Kobe Pauwels
Kobe Pauwels
In de OK lieten de twee Belgen Kobe Pauwels en Gilles Stadsbader van zich horen. Stadsbader heeft al wat ervaring in dit kampioenschap, voor Pauwels was het zijn eerste optreden in de WSK en in de OK. Na een sterk laatste jaar in de Rotax-categorie en de titel van vicekampioen in de Internationale Academy-klasse, is dit voor Pauwels een logische stap hogerop. Pauwels deed het meer dan verdienstelijk en hield zich goed staande op dit hoge niveau. De Heppenaar eindigde als zevende terwijl Stadsbader als zeventiende voorbij de streep kwam.

Volgend week staat de opener van de WSK Super Master series op het programma, opnieuw op de Adria Raceway!

Foto's: FM Images
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 28 januari 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons