van der Horst

Belgen staan hun mannetje in races Supercar Challenge op Nurburgring

Van Glabeke-Jonckheere - Curbstone FMA Ferrari 458 GT3
Van Glabeke-Jonckheere - Curbstone FMA Ferrari 458 GT3
De Eifel in Duitsland is niet alleen een prachtige toeristische streek, maar staat ook steeds garant voor mooie autosport. Dat bewezen de deelnemers aan de Supercar Challenge powered by Pirelli dit weekend tijdens de tweede meeting van het seizoen 2014. De Belgen stonden alvast hun mannetje op de Nürburgring. En dan denken we vooral aan de overwinning van Verstraete-Dubois met de NSC Lamborghini Gallardo en de twee podiumplaatsen van Van Glabeke-Jonckheere of een vier op vier voor het Ferrari-duo.
Divisies Super GT, GT en GTB

De Divisie Super GT mag dan al geen Belgen aan de start zien, met de zege van de nagelnieuwe Dodge Viper GT3 van Arjan van der Zwaan en Roger Grouwels, werd er alvast geschiedenis geschreven. Het was de eerste zege van de nieuwe Amerikaanse GT3 op Europese bodem. In de eerste race was het duo, gestart van op pole-positie, sneller dan Kelvin Snoeks in zijn Volvo S60 V8.

Podium GT - Race 1
Podium GT - Race 1
Wel een Belgisch volkslied in de Divisie GT op zaterdag met een zege voor de NSC Motorsports Lamborghini Gallardo GT3 van Thierry Verstraete en Pieter Dubois, vierde algemeen, één plaats voor de Curbstone FMA Ferrari F458 GT3 van Patrick Van Glabeke en Fréderic Jonckheere, de leiders in het kampioenschap. Delahaye Racing tikte met de Porsche 911 GT3-R van de Fransman Piere-Etienne Bordet als vijfde aan.


Verheyen-Verhelst - Porsche 991 Cup
Verheyen-Verhelst - Porsche 991 Cup
In GTB won de Corvette GT4 van Kool-Koebolt, voor de BMW M3 van Vanbellingen-Sluys, terwijl we nog drie andere Belgische teams in de top 3 vonden: Lemmens-Qvick (KTM – 5de), Verhelst-Verheyen (Porsche 8ste) en Lamster-Neyens (Porsche 9de). Werner Van Herck diende met technische pech op te geven.Verstraete-Dubois - NSC Lamborghini Gallardo GT3
Verstraete-Dubois - NSC Lamborghini Gallardo GT3
Op zondag waren de rollen net omgekeerd, met Kelvin Snoeks voor de Viper GT3 van Arjan van der Zwaan en Roger Grouwels, terwijl Lanting-Herber in hun Ferrari F458 GT2 een tweede derde plek op zak staken. De Belgen moesten het zonder zege stellen ditmaal, maar behaalden een hele rits ereplaatsen. De zeges in GT en GTB waren respectievelijk voor Van Riet–Thuis (Radical) en Daan Meijer (Porsche). In GT mocht het duo Van Glabeke-Jonckheere voor de tweede maal richting het podium en
Vanbellingen-Sluys - BMW Silhouette
Vanbellingen-Sluys - BMW Silhouette
inclusief de Paasraces is dit voor de vierde maal op rij. De plaatsen 4 en 5 gingen in volgorde naar Dubois-Verstraete (Lamborghini) en Bordet (Porsche). Vanbellingen-Sluys (BMW) en Lamster-Neyens (Porsche) werden dan weer derde en vijfde in GTB.
Divisies Supersport en Sport

Qvick-Bonneel - BMW M3
Qvick-Bonneel - BMW M3
Minder geluk voor de Belgen in de Divisies Supersport en Sport, waar Cor Euser in zijn Lotus een dubbele zege behaalde. Voor Luc de Cock werd de Nurburgring een weekend om snel te vergeten. In beide races zagen we de mooie Lotus langs de kant stranden met technische problemen. Erik Qvick en Philippe Bonneel kenden na een mooie race pech in de eindfase van race 1, maar namen in de schitterende BMW M3 met een vierde plek revanche in de tweede wedstrijd van het weekend. Jonas De Kimpe trok de kaart van de regelmaat met een 8ste en 9de stek aan het stuur van zijn Seat. Bart Van den Broeck en Chris Voet tot slot, stuurden hun Renault Clio in de Sport 2 naar een vijfde en zevende plaats.

Superlights

Filip Declercq - Norma M20F
Filip Declercq - Norma M20F
Spijtig genoeg opnieuw geen Tatuus van GH Motorsport aan de aftrap nadat Naomi Schiff tijdens de vrije trainingen zwaar van de baan ging met de bloedsnelle proto. Henk Thuis en Brand waren de sterke mannen in de open racewagens op Duitse bodem, zij wonnen met hun Radical op zaterdag en zondag. Filip Declercq deed het met zijn Norma M20F goed, want op zaterdag pakte hij de bronzen medaille in SL3, David Houthoofd werd vijfde in een identieke Franse prototype. Een dag later werd het vijf en zes voor de beide Belgen in de klasse.

De volgende afspraak van de Supercar Challenge powered by Pirelli is de wedstrijd op Spa over exact twee weken.

Supercar Challenge Press
Foto's: Supercar Challenge - Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zondag 25 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons