van der Horst

Belgen strijden om finale plaatsen tijdens WSK Super Master Series in Adria

Lenn Nijs
Lenn Nijs
In Adria zijn afgelopen weekend de WSK Super Master Series van start gegaan. Tijdens het eerste van vier wedstrijdweekends, tekenden opnieuw ruim 340 piloten present. Velen daarvan, verschenen een week eerder al aan de start van de WSK Champions Cup, dat het seizoen officieel op gang schoot. Net als vorige week, kwamen er opnieuw heel wat Belgen aan de start waarvan er vier de finale haalden.
Rene Lammers was opnieuw de beste in de 60 Mini klasse. Net als vorig weekend kaapte de Nederlander de overwinning weg, ditmaal voor de Tsjech Jan Przyrowsky en Gerasim Skulanov. Onze enige landgenoot in het 60 Mini veld was opnieuw Dries Vanlangendonck. De Limburger verzekerde zich opnieuw van een plaats in de finale en haalde wederom de top tien. Een zesde plaats in de finale, was net zoalsvorige week, een prima resultaat voor het jonge talent.

Ean Eyckmans
Ean Eyckmans
Er verschenen opnieuw drie Belgen aan de start in de OKJ klasse. Ean Eyckmans, Lenn Nijs en Douwe Dedecker kwamen in het 93 koppige veld opnieuw sterk voor de dag. Eyckmans en Dedecker wisten zich bij de eerste 36 te plaatsen en stootten door naar de finale. Lenn Nijs zette als rookie weer stappen vooruit en werd 25e in zijn prefinale. Helaas volstond dat niet voor een plek in de finale. Daarin kwamen Dedecker en Eyckmans dus wel aan de bak, al konden ook zij niet alles uit hun finale halen door het nodige duw en trek werk in het midden van het veld. Desondanks werd Eyckmans 26e en volgde Dedecker niet ver daarachter op P28. Winst was er voor Rashid Al Daheri, die daarmee net zoals vorige week de grootste beker mee naar huis mocht nemen.

In de OK klasse ging de zege naar Rafael Camara. Ook hij was vorige week al de snelste van het pak en daarmee trekt de Braziliaan de lijn door. Ludovico Villa tikte aan als tweede, Ugo Ugochukwu werd derde. De regerende Europese kampioen OKJ, pakt daarmee in zijn tweede wedstrijd in de OK klasse, meteen een podium. Eén Belg verscheen aan de start en dat was opnieuw Luca Leistra. Leistra kende vorige week een lastige finale, maar had gisteren wel het goede tempo te pakken. De Antwerpenaar kwam als 18e voorbij het zwart-wit geblokt en heeft daarmee zijn eerste top 20 plaats van het seizoen beet!

Gilles Stadsbader was de enige landgenoot die aan de start kwam in de KZ2 schakelklasse. Onze landgenoot kwalificeerde zich als 45e en daarmee kregen zijn finale kansen al een flinke knauw. Na de heats stond Stadsbader als 32e geklasseerd, maar hij wist zich na de prefinale niet te plaatsen voor de finale. Ook hier dezelfde winnaar als een week geleden. De Zweed Viktor Gustavsson won voor Juho Valtanen en Francesco Celenta.

Foto's: Lenn Nijs & Ean Eyckmans
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 1 maart 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons