Belgen tonen snelheid tijdens eerste WSK Open Cup in Lonato

WSK Open Cup
Na enkele maanden pauze, kwam het WSK kampioenschap dit weekend opnieuw in actie. Op de Italiaanse piste van Lonato werd de eerste ronde van de WSK Open Cup georganiseerd, met 250 deelnemers. Daaronder vonden we opnieuw vier Belgen, die snel onderweg waren maar hun snelheid niet beloond zagen.
Emanuele Olivieri was opnieuw de snelste in de 60 Mini klasse. De jonge Italiaan trok daarmee de lijn die hij al het hele seizoen aanhoudt, door. Hij rekende af met Jindrich Pesl en Niklas Schaufler. Onze landgenoot Dries Van Langendonck reed naar een mooie tiende tijd in de kwalificaties, klom na de heats op naar P4 en besloot de finale als achtste. De jonge Limburger bewees daarmee dat hij de overstap naar Parolin prima verteerd heeft.

Drie landgenoten kwamen aan de start in de OK-Junioren met Ean Eyckmans als beste finisher. De bronzen medaille winnaar op het EK kwam in een felbevochte finale als zevende over de streep. Winst was er voor Luis James Egozi ,die het haalde voor zijn teamgenoot Harley Keeble en Rashid Al Daheri. Ook Douwe Dedecker was goed op dreef om een sterke finale te rijden maar een crash in de prefinale belette hem door te stoten naar de finale. Tot dan had Dedecker alle kansen op een mooie resultaat. Ook Lenn Nijs wist zich nog eens te tonen op Europees niveau. Hij werd 22e in zijn prefinale, net niet genoeg voor een plaats in de finale.

De OK kende met 34 piloten niet het grootste, maar wel een sterk deelnemersveld. Net als in de OKJ was het ook hier het Tony Kart team dat de lakens uitdeelde. Joe Turney haalde het in de finale van zijn landgenoot Arvid Lindblad en de Fin Tuukka Tapponen. Daarmee pakt het team ook in de OK een dubbel podium!

Ook in de KZ schakelklasse zagen we een dubbel podium, maar dan eentje voor de Nederlanders. Senna Van Walstijn schoot eindelijk raak, na een reeks van pech- en uitvalbeurten in kansrijke posities. De Nederlander haalde het in zijn Sodi Kart van Stan Pex, de tweede Nederlander op het podium en Adrien Renaudin.

Op 3 oktober gaat de WSK Open Cup verder, op het circuit van Adria.

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op dinsdag 21 september 2021.