van der Horst

Spa: Belgen vallen opnieuw in de prijzen op zondag

Voet-Van den Broeck - Peugeot RCZ
Voet-Van den Broeck - Peugeot RCZ
Ook tijdens de tweede wedstrijd van de Supercar Challenge Powered by Pirelli tijdens het Racing Festival in Spa-Francorchamps zijn de Belgen niet met lege handen achtergebleven. Chris Voet en Bart Van den Broeck (Peugeot RCZ) zegevierden opnieuw op zondag in de Ardennen, terwijl de Belgische afvaardiging daarnaast de dubbel realiseerde in de tweede divisie van de IDIS Superlights. De algemene overwinning ging, na een nagelbijter, opnieuw naar de Lamborghini Gallardo van Tomas Enge en Yasser Shahin.
  • Hamofa Performance
Nicolas Vandierendonck - Jeffrey Van Hooydonk - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck - Jeffrey Van Hooydonk - SRT Corvette ZR1 GTE
De tweede race van het weekend, onder een dreigende hemel, kende een fascinerend verloop. De snelle Tsjech Tomas Enge stuurde zijn Lamborghini naar de leiding tijdens een onvergetelijk slot, waarin leider Nicolas Vandierendonck, de teamgenoot van Jeffrey Van Hooydonk in de SRT Corvette, terugviel naar de vierde plaats.
“Ik heb veel tijd verloren in het verkeer en misschien niet genoeg risico’s genomen”, klonk het bij de West-Vlaming. “Nu, vierde of derde maakt niet zoveel verschil, maar door onze opgave gisteren wordt het heel moeilijk om nog een kans te maken in het kampioenschap.”
Roger Grouwels en Kelvin Snoeks (Dodge Viper GT3-R) werden tweede en zijn nu plots de topfavorieten voor de titel in Super GT.

Nieuwe zege voor Voet-Van den Broeck

Voet-Van den Broeck - Peugeot RCZ
Voet-Van den Broeck - Peugeot RCZ
Veel meer vreugde was er voor Peugeot-rijders Chris Voet en Bart Van den Broeck, die net als tijdens de Spa Euro Races met de overwinning aan de haal gingen tijdens de tweede confrontatie van het weekend. “Heel veel valt er eigenlijk niet te vertellen”, lacht Voet op het podium. “We wisten dat de zege tot de mogelijkheden behoorde en alles is volgens plan verlopen. Het kampioenschap is een andere zaak, maar we geven in Assen gewoon het beste van onszelf!”Filip Declercq - Norma M20F
Filip Declercq - Norma M20F
De Belgen namen geen genoegen met die ene zege, aangezien Filip Declercq (Norma M20F) ook mocht vieren in de tweede divisie van de Superlights, waar David Houthoofd (Norma M20F) voor de tweede plek tekende. “Het was een tactisch steekspel”, licht de winnaar toe. “De omloop was in het begin te nat voor slicks, maar in het slotfase te droog voor regenbanden. Het was dus gokken tussen beide bandensoorten, en de keuze voor regenrubber was duidelijk de juiste!” Pim van Riet (Radical SR8) won de algemene rangschikking bij de Superlights, voor de Belg Tim Joosen in zijn Tatuus PY012 van Ichiban Racing. Wim Jeuris (Radical SR3SL) werd vierde in de tweede divisie, Luc De Cock (Norma 20FC) viel al snel uit na een aanrijding.

Meer pech

Ward Sluys - BMW M4 Silhouette
Ward Sluys - BMW M4 Silhouette
De Belgische delegatie kreeg ook een grote dosis pech te verwerken. Ward Sluys (BMW Silhouette) werd al in de eerste meters het slachtoffer van een contact met enkele concurrenten, waaronder de Porsche van zijn landgenoten Hans Verhelst en Guy Verheyen, die daardoor de handdoek in de ring moesten gooien. Patrick Lamster, samen met Donald Molenaar op de Porsche 997 GT3 van EMG Motorsport, werd zo de enige Belgische vertegenwoordiger in GTB. De Limburger strandde net naast het podium, maar houdt een nieuwe titel wel in het vizier. De zege in GTB was voor de Corvette GT4 van het jonge duo Dontje-Kool.

Luc Decock-Sam Dejonghe - Lotus 2/11
Luc Decock-Sam Dejonghe - Lotus 2/11
Winnaars in de Supersport-klasse werden Koen Bogaerts en Mark van der Aa in de BMW van JR Motorsport, die zich meteen ook kroonden tot kampioen in de categorie. Steve Vanbellingen en Tom van Rompuy, de Belgische BMW-rijders in Supersport, reden naar een negende plek, al was er veel meer mogelijk geweest. “Ik denk dat we een minuut te lang hebben stilgestaan tijdens de pitstop”, kan Vanbellingen er nog om lachen. “Ondanks dat misverstand ben ik toch bijzonder tevreden over dit weekend. Gisteren behalen we de derde plek en ook vandaag was het podium mogelijk geweest. Een serieuze opsteker na het moeilijke seizoensbegin.” Sam Dejonghe en Luc De Cock (Lotus 2/11) waren goed voor de tiende plaats in de categorie.

De Supercar Challenge Powered by Pirelli telt nu af naar de finale in Assen, over exact twee weken. Na dat slotweekend weten we of Roger Grouwels zichzelf opvolgt als kampioen in de Super GT-klasse en kennen we ook de kampioenen in de andere categorieën.

Supercar Challenge PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zondag 4 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons