van der Horst

Belgian Audi Club Team WRT maakt Blancpain GT line-ups bekend

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Belgian Audi Club Team WRT heeft haar line-ups voor de 2017 editie van de Blancpain GT Series bekend gemaakt. Het team uit Baudour neemt met Marcel Fässler en Benoit Tréluyer dit jaar twee voormalige Audi LMP1-rijders onder haar vleugels. Daarnaast wist het wederom een aantal interessante nieuwe namen aan te trekken, waardoor het weer met een competitief geheel naar buiten treed. Opmerkelijk, tussen de 17 namen vinden we maar twee Belgen terug: Enzo Ide en Dries Vanthoor.
  • LTF
Benoit Tréluyer - André Lotterer - Marcel Fässler
Benoit Tréluyer - André Lotterer - Marcel Fässler
Zoals eerder al werd aangekondigd brengt WRT vier wagens aan de start van de Endurance Cup, waarvan er twee meteen in het oog springen. De #5 van Will Stevens, Marcel Fässler en Dries Vanthoor en de #6 van Nathanaël Berthon, Stéphane Richelmi en Benoit Tréluyer zullen ongetwijfeld een gooi doen naar de titel. De #17 van Stuart Leonard, eenzittertalent Jake Dennis en Robin Frijns zou voorts wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Frijns zal tijdens enkele manches (Misano, Silverstone, Spa) vervangen worden door DTM-rijder Jamie Green. De vierde en laatste wagen wordt bemand door Niki Mayr-Melnhof, Josh Caygill en Jonathan Venter.

In de Sprint Cup zal er nog een extra vijfde wagen deelnemen en zijn alle ogen natuurlijk gericht op de #1 van titelverdediger Enzo Ide, die opnieuw een team vormt met Christopher Mies. De duo's Marcel Fässler – Dries Vanthoor en Stuart Leonard – Robin Frijns zullen ook tijdens de Sprint Cup weekends een wagen delen, terwijl Will Stevens Markus Winkelhock naast zich krijgt. Pieter Schothorst is de laatste nieuwe naam, de Nederlander zal enkel in de Sprint Cup uitkomen met Jake Dennis.

Enzo Ide & Vincent Vosse
Enzo Ide & Vincent Vosse
Vincent Vosse: “De Blancpain GT Series heeft een ongelofelijk niveau bereikt en dit jaar zal dat meer dan ooit duidelijk worden. Ik heb vertrouwen dat onze Audi's R8 LMS, die voortdurend ontwikkeld worden met de steun van Audi Sport, klaar zijn voor de uitdaging, en ik ben bijzonder gelukkig met de line-up die we voor dit jaar hebben verzameld. Het is een perfecte mix tussen talent en professionaliteit, ervaring en jeugd. Daarnaast kijk ik ernaar uit om opnieuw samen te werken met enkele rijders die in het verleden voor het team zijn uitgekomen, wat bewijst dat ze geloven in onze competentie en professionalisme, maar ook dat ze de filosofie en de sfeer appreciëren die we dagelijks opbouwen binnen de groep die samen WRT vormt. Dat is een van onze grootste voordelen en ook dit jaar een belangrijke troef.”

Blancpain GT Series Endurance Cup line-ups:
#3 Josh Caygill – Niki Mayr-Melnhof – Jonathan Venter 
#5 Marcel Fässler – Will Stevens – Dries Vanthoor
#6 Nathanaël Berthon – Stéphane Richelmi – Benoît Tréluyer 
#17 Jake Dennis – Robin Frijns – Stuart Leonard

Blancpain GT Series Sprint Cup line-ups:
#1 Enzo Ide – Christopher Mies 
#3 Jake Dennis – Pieter Schothorst 
#5 Marcel Fässler – Dries Vanthoor 
#6 Will Stevens – Markus Winkelhock
#17 Robin Frijns – Stuart Leonard 

Foto's: Marc Dubois, Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op donderdag 9 maart 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons