van der Horst

Autosport.be jaaroverzicht - Stint 24: Belgian Historic en Youngtimer Cup kent een succesvol seizoen

De RACB awards 2013
Nadat de Historics en de Youngtimers in 2012 nog gescheiden reden werden beide series wegens de te dure tracktime dit seizoen opnieuw samen de baan opgestuurd. Het resultaat was een mooi deelnemersveld vol knappe bolides en spannende onderlinge gevechten. In klasse 1 duldde Jan Van Elderen geen tegenstand in zijn pk zwangere Porsche 911 RSR en pakte de maximale score, terwijl ook in Klasse 2 Porsche primus was. JS Cars domineerde klasse 3 want haalde autoritair de twee eerste plaatsen naar Sluis. Ook bij de Youngtimers tenslotte was Porsche koning, nadat Luc Moortgat met de grootste beker aan de haal ging.
24H Zolder: De beide Historic races in beeld gebracht
Jan Van Elderen degradeerde de tegenstand in klasse 1 voor FIA gekeurde wagens tot een bijrol, enkel Guy François kon met zijn Lotus in de buurt kon blijven en de Gentenaar werd dan ook vice kampioen. Klasse 2 voor FIA gekeurde wagens met een technische evolutie werd een kolfje naar de hand voor Rafaël Cryns. De Porschist haalde het van Van Damme in de Opel Kadett GT/E en Tony Frans die maar een beperkt programma reed in de Camaro van JS Cars.

Erik Qvick - Van Rompuy Racing
Erik Qvick - Van Rompuy Racing
Datzelfde JS Cars met de Dodge Challenger en de Chevrolet Camaro voor respectievelijk Bert Smeets en Jan Schippers in klasse 3 de Ford Escort van Van Sprundel voor. De twee Opels Kadett van de VR Racing pakten met Dirk en Tom Van Rompuy en Erik Qvick de overige zeges, maar wisselden regelmatig van piloot waardoor ze geen rol speelden in het kampioenschap. Bij de Youngtimers haalde zoals gemeld Real-frontman Luc Moortgat zijn slag thuis, voor Michiels en Nulens.Opmerking: deze bijdrage maakt deel uit van het Autosport.be jaaroverzicht 2013.

Foto's: Marnik Mouchaers, Georges De Coster, Ronald Janssens & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Historic Cup op dinsdag 24 december 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons