van der Horst

Belgian Masters: Sprint: Broers Mondron pakken de titel

Astur Car - Ginetta G50
Astur Car - Ginetta G50
Edouard en Guillaume Mondron zijn de BRCC Sprint-kampioenen 2013. Op een doorweekt en somber Circuit Zolder hadden de broers voldoende aan een derde en eerste plaats om de titel veilig te stellen. Guillaume Mondron kwam zowel halfweg als aan het einde van de eerste race als vierde algemeen door, maar pakte wel de punten van de derde plaats aangezien gastrijder Mike Simpson geen punten kon scoren met zijn Ginetta. De verkoopsvantwoordelijke van het Britse merk behaalde overigens meteen zijn eerste zege en werd in het tweede gedeelte nog derde. Edouard Mondron maakte de klus sterk af door met een knalstart Simpson meteen te verschalken; hij haalde vervolgens de volle puntenbuit binnen en verzekerde de Astur Car Ginetta G50 #5 zo van de titel.
Incident Bouvy - Lammens
Incident Bouvy - Lammens
Nicolas Jussy strandde uiteindelijk op een luttele 2,5 punten achterstand in stand, de SEAT-rijder haalde in de eerste twee races de punten van de vijfde plaats algemeen en winst in Tourisme Pro binnen en teamgenoot Fred Bouvy deed exact hetzelfde na de onderbreking. Bouvy zorgde overigens voor een incident bij de start toen hij de Skylimit Porsche van Jo Lammens tegen de muur klemreed waarop deze zelfs even het van de grond kwam.

Espace Bienvenue - BMW GT4
Espace Bienvenue - BMW GT4
Derde in de eindstand werd André Grammatico, de Fransman was in zijn Espace Bienvenue BMW M3 GT4 nochtans goed op weg zijn kansen op de titel te verzilveren. Grammatico werd tweemaal tweede achter Simpson voor de onderbreking, maar verzekerde zich daarmee wel van de volle puntenbuit. Vervolgens ging het bergaf en zat er enkel maar een vierde plaats in, waardoor hij uiteindelijk derde wordt in het kampioenschap met 157,5 punten (7p achterstand).

Belgian Masters: De sprint races in beeld
Voor de vierde (mathematische) titelpretendent werd het een race om snel te vergeten. Grégory Paisse kon amper drie punten scoren voor zijn Sport Racing Seat Supercopa definitief de handdoek in de ring moest werpen vanwege de aanslepende motorproblemen. En zo valt het doek over het BRCC Sprint kampioenschap, dat na twee edities niet meer zal terugkeren.

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belgian Racing Car Championship op zondag 13 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons