van der Horst

Belgian Masters: 23 wagens aan de start

6f819f24e2056f0764857c3558d21e929dc75255.jpg
Het hoofdprogramma van de Belgian Masters kan komend weekend rekenen op het grootste startveld van het seizoen tot dusver. Er komen dan ook 23 wagens in actie in de Blancpain Sprint Series voor de voorlaatste manche van het seizoen, goed voor in totaal zeven verschillende GT3-modellen die het tegen elkaar opnemen in twee sprint wedstrijden van elk 60 minuten. Naast de gebruikelijke 21 wagens, wordt het veld dit weekend aangevuld door de Beechdean AMR Aston Martin V12 Vantage en GT Russian Team Mercedes SLS AMG GT3, beide teams komen zich voorbereiden op de Baku World Challenge, die binnen twee weken plaatsvindt in Azerbeidzjan.
Qualifying Race: De wedstrijd in beeld gebracht
Met Jonny Adam en Andy Soucek als bemanning op de Beechdean Aston Martin heeft het veld er meteen een kanshebber op de overwinning bij, temeer daar ook AMR inzet op het project. De grootste favoriet is misschien wel Lamborghini, de Gallardo FL2 GT3 kan goed overweg met het circuit, wat Peter Kox en Stefan Rosina vorig jaar nog bewezen door de WRT Audi van Laurens Vanthoor de zege te ontzeggen. 
 
Brands Hatch: De races in beeld gebracht
De troepen van Hans Reiter waren twee weken geleden bovendien nog in Zolder aanwezig voor een testsessie met de oranje G-Drive Racing bolide van Tomas Enge en Roman Rusinov. Uiteraard moet ook het zwart-gouden Grasser Racing exemplaar van Jeroen Bleekemolen en Hari Proczyk niet uit het oog verloren worden, het underdog duo was tot dusver een van de smaakmakers in het kampioenschap en staat momenteel tweede in de stand.
 
Nogaro: De vrije trainingen in beeld gebracht
Kampioenschapsleider Maximilian Götz kan dit weekend al de titel veiligstellen indien hij met de HTP Motorsport Mercedes #84 elf punten meer kan scoren dan de GRT Lambo van Bleekemolen/Proczyk. Zijn teamgenoot Maxi Buhk maakt geen aanspraak meer op het kampioenschap nadat hij een wedstrijd moest missen met licentieproblemen. Hoewel Laurens Vanthoor is uitgeteld voor de sprint titel, zal hij samen met Cesar Ramos voor eigen publiek alles uit de kast halen om een eerste overwinning binnen te halen en tevens zijn achterstand op Buhk in het algemene Blancpain GT klassement (BES + BSS) te verkleinen.
 
Zandvoort: De races in beeld gebracht
Ook Enzo Ide verschijnt uiteraard aan de start voor WRT, en samen met René Rast legde hij dit seizoen zelfs een beter parcours af dan Vanthoor. De WRT Audi #2 staat momenteel derde in de stand en beschikt over het potentieel om net als in Zandvoort met de overwinning te gaan lopen. In het BMW-kamp is het vooral uitkijken naar de Schubert Z4 van de Oostenrijkers Dominik Baumann en Thomas Jäger, terwijl de knal gele Braziliaanse Z4’s steeds dichter bij hun eerste overwinning komen. Tot slot zal ook Alex Zanardi aan het werk te zien zijn in Zolder, de Italiaan werd afgelopen weekend nog knap 247e op 2.187 deelnemers in de IronMan op Hawaii. 

--- DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN SPRINT SERIES ZOLDER (PDF) ---

Foto: Vincent Wouters
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op maandag 13 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons