van der Horst

Belgian Masters: Nabeschouwing Aston Martin Brussels

De zenuwen stonden afgelopen weekend hooggespannen bij Aston Martin Brussels Racing. Het Belgische team maakte met beide Aston Martin Vantage GT3 aanspraak op de titel in het BRCC, het Belgisch circuitkampioenschap, maar daarvoor moest wel eerst de concurrentie verschalkt worden. De finale in Zolder werd een onwaarschijnlijke thriller, maar wel één met een positieve afloop. De zege en de titel gingen op de Limburgse omloop naar de gele Aston van Bert Redant, Tim Verbergt en gastrijder Enzo Ide, terwijl de andere wagen, bestuurd door Fred Bouvy en Michaël Schmetz, door pech het einde niet haalde.
De nationale titel behoorde voor beide wagens van Aston Martin Brussels tot de mogelijkheden na een fantastisch seizoen met talrijke overwinningen en podiumplaatsen. Er werd dan ook niets aan het toeval overgelaten en de tactiek werd grondig onder handen genomen.

Bert Redant: “We kozen voor een behoudende aanpak tijdens de kwalificatiesessie en in de beginfase van de wedstrijd lieten we een wagen voluit gaan, terwijl ik een rustige start nam. Die tactiek heeft ook geloond, want onze wagen bleef – op een uitzondering na – uit de problemen en sleepten de zege in de wacht.

Even hield het Aston Martin-team immers de adem in, toen Enzo Ide samen met Anthony Kumpen (Audi) het decor opzocht na een duel voor de leiding. Als bij wonder kwamen beide wagens relatief ongeschonden uit het incident en de strijd kon dus gewoon doorgaan.

Enzo Ide: “De temperatuur van de remolie was erg hoog opgelopen omdat ik constant in het kielzog van de Audi reed. Ik ging niet later dan gewoonlijk in de remmen, maar toch kwam het tot een contact. Het is een mirakel dat we beiden zonder veel schade uit de strijd kwamen, want het was absoluut niet de bedoeling om het kampioenschap op die manier te laten eindigen. Ik wil me dan ook uitgebreid excuseren voor het incident, ook al was de afloop positief.”

De gele Aston Martin kende dus erg veel geluk, wat niet kan gezegd worden van teamgenoten Fred Bouvy en Michael Schmetz, die het slachtoffer werden van een pechrace.

José Farasyn: “Dat is eigenlijk wel jammer, want anders hadden onze beide wagens misschien wel onderling kunnen uitmaken wie dit weekend kampioen werd. Nu goed, dat is autosport en ik ben dolgelukkig met de titel. Dit was eigenlijk geen race, maar een film met een onwaarschijnlijk scenario. Gelukkig was er voor ons een happy end, want het hele team verdient deze bekroning en ik wil vooral ook Tim Verbergt bedanken. Hij werkt al jaren met ons samen en is nog nooit afgestapt van zijn positieve en geduldige houding.”

Aston Martin Brussel Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 21 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons