van der Horst

Belgian Masters: Nabeschouwing Enzo Ide

Enzo Ide heeft er een razend druk weekend opzitten. De West-Vlaming betwist dit seizoen het EK GT Sprint of Blancpain GT Sprint Series en ging in zijn thuiswedstrijd op Circuit Zolder op zoek naar een glansrijk resultaat. De vierde plaats tijdens de kwalificatierace op zaterdag was een veelbelovende uitslag, maar een tik van een concurrent in de startfase van de hoofdrace maakte een einde aan de hoge ambities. Daarnaast kwam Ide ook voor de tweede maal dit jaar uit in het BRCC, waarin hij de taak kreeg om Bert Redant en Tim Verbergt aan de titel te helpen met de Aston Martin Vantage GT3 van Brussels Racing. Ide kweet zich perfect van zijn taak en haalde bovendien ook de zege binnen.
Zolder is altijd al een belangrijke afspraak geweest op de kalender van Enzo Ide. De Limburgse omloop ontvangt al jaren de kampioenschappen van SRO en dat was dit seizoen niet anders.

Enzo Ide trok naar de voorlaatste manche van de Blancpain Sprint Series om er samen met zijn teamgenoot René Rast te schitteren op de Audi R8 LMS ultra van Team WRT. Het duo toonde zich meteen bij de pinken en sloot aan bij de kopgroep tijdens de vrije trainingen, alvorens de derde tijd te laten optekenen tijdens de kwalificatiesessie op zaterdagochtend.

Enzo Ide: “Ik kan dan ook niet helemaal tevreden zijn met de vierde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd. René (Rast) nam een fantastische start, maar verloor vervolgens wat tijd na een incident met onze teamgenoten. Na de rijderswissel kwam ik als vierde weer de baan op, maar het bleek onmogelijk om de Lamborghini voor me in te halen. De Italiaanse wagen sloeg telkens een kloof bij het uitkomen van elke bocht en dus moest ik genoegen nemen met de vierde positie. Het verhaal van de race op zondag is erg kort: in de tweede bocht werd ik op koude banden aangetikt en dan weet je dat het verhaal eindigt in het decor…”

De Audi-rijder kijkt met veel ongeduld uit naar de finale in Baku, waar hij een jaar geleden een enorm hoog tempo aan de dag kon leggen. De finale van de Blancpain Sprint Series vindt plaats op 1 en 2 november tijdens in de straten van de hoofdstad van Azerbeidzjan.

Het weekend van Enzo Ide eindigde niet na de laatste wedstrijd van het sprintkampioenschap. De West-Vlaming was immers uitgenodigd om op de Aston Martin Vantage GT3 van Brussels Racing de plaats in te nemen van de afwezige Damien Coens. Samen met Bert Redant en Tim Verbergt reed hij naar de overwinning in de laatste manche van het BRCC, waardoor zijn teamgenoten bovendien ook de titel in het Belgisch kampioenschap mee naar huis namen. En toch hing de zege op een gegeven ogenblik aan een zijden draadje.

Enzo Ide: “Ik had de kloof met de Audi van Anthony Kumpen gedicht en besloot om een aanval op de koppositie in te zetten. Maar omdat ik al een tijd in het kielzog van de Audi reed, was de temperatuur van de remolie erg hoog opgelopen. Ik ging niet later dan gewoonlijk in de remmen, maar toch kwam het tot een contact en gingen we beiden van de baan. Het is een mirakel dat beide wagens ongeschonden uit de strijd kwamen, want het was absoluut niet de bedoeling om het kampioenschap op die manier te laten eindigen. Ik wil me dan ook uitgebreid excuseren voor het incident, ook al was de afloop positief.”

Enzo Ide PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sprint op dinsdag 21 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons