van der Horst

Belgian Masters BRCC Sprint: Voorbeschouwing organisatoren

Belgian Racing Car Championship
Belgian Racing Car Championship
Op 13 oktober valt op Circuit Zolder het doek over het BRCC Sprint-kampioenschap. Het belooft een spannende eindfinale te worden, want gedurende de vier races van telkens 15’ kunnen theoretisch nog vijf rijders – met één duo, de broers Edouard en Guillaume Mondron - de titel bemachtigen van Belgisch Kampioen!
Zoals het reglement voorschrijft worden op de zes verreden meetings de vijf beste resultaten weerhouden voor het berekenen van de finale punten. Op een kleine week van de finale ontknoping tijdens de Zolderse Belgian Masters leert de aftrek van het slechtste resultaat ons dat Grégory Paisse met 134 punten aan de leiding staat van het Sprint-kampioenschap voor Edouard en Guillaume Mondron (127,5), Nicolas Jussy (122,5), André Grammatico (120,5) en Michaël Schmetz (103).

Met vijf keer punten per meeting  – op uitzondering van de races die verreden werden in het kader van de Total 24 Hours – kan een alles-winnaar per race-weekend 43 punten in de wacht slepen: drie keer punten voor de top 3 in de klasse, volle punten voor het klassement per klasse in Race 4 en extra puntenverdeling voor het algemeen klassement.

Indien Grégory Paisse vooralsnog aan de start verschijnt in de finale, kan hij nog een rol spelen in de titelontknoping, maar dan mogen André Grammatico, Edouard Mondron en Guillaume Mondron en Nicolas Jussy niet scoren. Het ziet er dus naar uit dat de vier laatstgeciteerde rijders zullen strijden om de BRCC Sprint-titel…

Een rekensommetje geeft ons volgende mogelijke, soms zeer virtuele titelontknopingen.

Een eerste simulatie, geeft voordeel voor Nicolas Jussy, de rijder van de SEAT Allure. André Grammatico scoort de volle pot (43 punten) en Jussy wint « full » in de klasse (33 punten) en eindigt minstens 2de algemeen (8,5) : hij pakt dan de titel met 164 punten, en de Fransman strandt op 163,5 !

Andere mogelijkheid. Grammatico wint nogmaals alles, Mondron-Mondron tekenen voor 2de plaatsen: het duo van de Ginetta telt dan 159,5 punten, tegen 163,5 voor Grammatico. Jussy, doet niet beter dan 3de algemeen, komt op 163 punten verliest met half punt de Belgische de titel!

Mondron-Mondron kampioen ? De twee broers pakken « full points » en Grammatico eindigt telkens 2de, dan heten zij Belgisch kampioen met 170,5 punten, tegenover Jussy (als hij de « full » wint in de klasse en 3de algemeen wordt)  met 163 punten en 152,5 voor Grammatico !

Belangrijk hierbij is het gegeven dat bij de auto’s die gaan voor de titel, de SEAT de enige is die uitkomt in de klasse Tourisme Pro, terwijl zowel de BMW als de Ginetta in dezelfde GT Light moeten scoren. Het is daar winst of tweede plaats…

Tenslotte, mogen we een vierde player  niet vergeten en dat is Michaël Schmetz !  Als de rijder van GC Automobile alles wint (43  punten)  en de drie geven op, dan gaat André Grammatico aan de haal met de titel, zij met slechts 1 punt verschil op… Schmetz!

Eén zaak is duidelijk : Alfred Hitchcock kon geen meer bloedstollende ontknopingen neerpennen.

Kampioenschap (met schrapresultaten):

1.Grégory Paisse 134 (- 0); 2 Edouard & Guillaume Mondron 127,5 (-18); 3. Nicolas Jussy 122,5 (-23) ; 4. André Grammatico 120,5 (-26,5) ; 5. Michaël Schmetz 103 (-0) ; 6. Bernard Dandrifosse 95 (- 0) ; 7. Pierre Piron 77 (- 0) ; 8. Christophe Pampel 71,5 (- 0) ; 9. Christophe Anquetil 71 (- 0) ; 10. John Pilette & Jacques Naniot 57 (- 0)

BRCC PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 8 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons