van der Horst

Belgian Open Race: Philippe Crosset en Eric Gressens niet zonder emoties

Start Belgian Open Race
Start Belgian Open Race
Zolder, 22 maart 2014 - Op een gedeeltelijk droge en soms natte piste werd afgelopen zaterdag de 1ste manche van de VW Fun Cup 2014 betwist. Na een 2de plaats in de sprint, ’s morgens, ging de bemanning van het Colson Racing for Michel Simul na vijf uur racen aan de haal met de overwinning, voor de bolide van het MTE - Jac Motors van Laurent Jaspers, Nicolas Nulens en Stéphane de Frahan. Zij konden de tweede plaats pas veiligstellen na een duel met de Evo 1 van Daan Deschepper en Maxime en Yves Debersaques.
De eerste meeting van de VW Fun Cup 2014 werd getekend door allerlei incidenten, en niet alleen onder invloed van de wisselende weersomstandigheden. De reden was de redelijk strenge geluidsnorm die ervoor zorgde dat enkele auto’s niet voldeden aan de beperking van 95 dB.
 
De Sprint werd gedomineerd door het team van Côté Passion, met Gilles en Bruno Debrus, Jean-Pierre Baudart en Stéphane Charlier in de VW Fun Cup Evo 3. Maar de auto van het Colson Racing for Michel Simul eindigde slechts op 12 seconden, terwijl Sébastien Ryhon, François Godard en Rob Kruger (AC Motorsport) plaatsnamen op de derde rang.
 
Frédéric Bouvy, Lorenzo Donniacuo en Pierre Piron hadden in die kopgroep wellicht een stevige deun kunnen meeblazen, maar zij werden verraden door een stukke cardan.
 
Vier auto’s verdwenen vooralnog uit het  veld, omwille van de eerder aangehaalde geluidsproblemen.
 
Vlak voor de start van de 5 urenrace werden de mannen van het team van Côté Passion door Circuit Zolder aangemaand om de startgrid te verlaten voor het tijdens de sprint niet respecteren van  de geldende geluidsnormen. Nog andere deelnemers waren hetzelfde lot toebedeeld, maar dat weerhield de Evo 3 met het nummer 19 op de flanken er niet van om te schitteren.
 
Na het overschrijden van de finish, hielden Eric Gressens en Philippe Crosset eraan om Michel Simul te eren op het podium.
 
"Het is onze dikke vriend, en in alle omstandigheden blijft hij onze teammaat. Deze overwinning dragen wij dan ook op aan hem. Op technisch vlak verliep alles probleemloos," onderstreepten de mannen van het Colson Racing for Michel Simul dit eerste succes van het seizoen. "Het is alleen spijtig dat wij ons niet hebben kunnen meten met enkele van onze vaste rivalen, die gehinderd werden door de geluidsproblematiek."

Kronos Events pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op zaterdag 22 maart 2014.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons