van der Horst

Belgian Racing trapt op de hielen van leider Redant

Belcar 5000 logo
Belcar 5000 logo
De Belcar 5000 gaat stilaan op zijn ontknoping af. Het is duidelijk dat de piloten van Belgium Racing, die een schitterende 24 Hours of Zolder kenden, de toon nu aangeven in dit kampioenschap. Opvallend, gastrijder Bert Redant staat vlak voor Dylan Derdaele en Kenneth Heyer. Een korte stand van zaken dringt zich op. Een en ander heeft uiteraard te maken met de uitslag van de Belgian Masters waarin Redant in de winnende Aston Martin van GPR zat, terwijl ook Kumpen- Longin-Makelberge, Derdaele-Heyer-Mattheus en de broers Thiers veel punten scoorden.
Belgium Racing
Belgium Racing
Bert Redant, Dylan Derdaele en Kenneth Heyer worden op de hielen gezeten door Frank Thiers en Chris Mattheus. In hun kielzog volgen nog steeds Steve Van Bellingen, Ward Sluys, Bert Longin en Anthony Kumpen.

Met nog 1500 punten te behalen tijdens de 1000KM (Race Promotion Night - 09 November) kunnen in theorie zelfs nog 42 piloten de BELCAR 5000 titel binnenhalen. Tijdens de laatste BGDC race kunnen enkele piloten ook nog hun positie versterken en gaan voor de titel, waaraan overigens een knappe Ridley Bike verbonden is!

Foto: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit op donderdag 17 oktober 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons