van der Horst

Belgian Rallycross Championship: Halfweg kampioenschap

Belgian Rallycross Championship
Belgian Rallycross Championship
Na de jaarlijkse natuurstop van ongeveer vier maanden kunnen de piloten van het VAS- en Belgisch rallycross kampioenschap zich opnieuw schrap zetten voor de tweede wedstrijd van het seizoen op de vertrouwde Maasmechelse kiezel. Op zaterdag komen de VAS-piloten in actie en op zondag de vierde wedstrijd voor het Belgische kampioenschap Super1600 en de SuperNationals (- en +).
Opnieuw geen SuperCars wegens gebrek aan piloten waardoor de toeschouwers zich moeten focussen op de resterende klassen waarin het er zeker niet minder spannend aan toe gaat.

Regerend kampioen Super1600 Dennis Remans (Ford Fiesta) heeft met de twintig punten van Buxtehude de leiding overgenomen van Steve Otzer (Citroën Saxo). Het verschil tussen de top drie; Remans, Otzer en Teelen in het BK is amper drie eenheden. Eveneens Honda-rijder Joel Strackx en VW Polo-piloot Nick Vanalken staan op 3 eenheden van elkaar en sluiten hiermee de top vijf.

Bij de SN –2000cc staat onze EK vertegenwoordiger bij de TouringCars, Steve Volders via een hattrick aan overwinningen aan de leiding in het BK . De naaste concurrenten van de leider Volders zijn ondermeer Kurt Lambers (BMW M3), Bart Coninx (Seat Ibiza), Nick Neyens (Ford) en de Nederlander Ron Snoeck (Volvo C30) die de top vijf afsluit en ook wel eens het hoogste schavotje zouden willen beklimmen.
Kristof Bex (Volvo S40) staat met twee overwinningen en een tweede plaats aan de leiding bij de SN +2 liter. Merkgenoot van Bex, Luc Maris staat op twee met elf tellen achterstand in het BK en is er zeker op gebrand om zijn eerste overwinning binnen te halen. Het BMW-duo Stefan Vaesen – Stephanie Van Lingen staan op drie en vier en zijn amper twee eenheden van elkaar gescheiden. Tom Meeusen sluit met zijn Mitsubishi Lancer de top vijf vóór Roland Myny (Volvo S40) en Dave Cuynen (BMW E34).

Ook zullen de Ssangyong voor de tweede keer de Duivelsberg aandoen om hun 5de manche van de Ladbrokes SRX Cup af te werken met een tiental Ssangyong Actyon Sports pick-ups.

Op zaterdag zullen de VAS-rijders voor spektakel zorgen met drie klassen die aan hun vierde wedstrijd voor het VAS-kampioenschap 2017 toe zijn. De leiders in hun klassen zijn o.a.; Steven Van Nutspeed (Honda) klasse A, Janos Kemps en Andy Leysen (beiden met BMW) in klasse B en Yorick Maeyninckx (Opel Kadett) in klasse C, zij zullen op hun hoede moeten zijn op het volledig overzichtelijk Duivelsberg circuit van Opgrimbie.

Duivelsberg PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op vrijdag 14 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Maasmechelen.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons