van der Horst

Belgian VW Club met Anthony Kumpen en B.J. Scott in ChumpCar World Series

Ook Anthony Kumpen is van de partij
Ook Anthony Kumpen is van de partij
De Belgian VW Club knoopt terug aan met een oude traditie door in december voor zijn Leden een reis te organiseren naar de Verenigde Staten. Op het programma staat een toeristisch bezoek aan Californië maar eveneens een deelname aan een manche van de ChumpCar World Series op de prestigieuze omloop van Laguna Seca. De Belgian VW Club zal aan deze competitie deelnemen met een Jetta en een rijdersteam bestaande uit Anthony Kumpen en zangeres B.J. Scott, maar ook Mattias Terryn en Jean-Marc Dony, lezers van de weekbladen Dag Allemaal en Ciné-Télé-Revue. Zij wonnen de lezerswedstrijd en zullen hun eerste autorace afwerken.
  • Powercars
Naast zijn aanwezigheid in de autosport, met de deelname van Volkswagen, is de Belgian VW Club ook een club die zijn Leden talrijke activiteiten en reizen aanbiedt.  Onder de meest exotische reisbestemmingen
1d24b0fd5efa4b6547accaca1cbe11ec7d0c4665.jpg
bevinden zich landen als Zuid-Afrika, Australië maar ook de Verenigde Staten, waar de Club in de jaren ’80 zes maal naar toe trok.  “Elke keer planden we een toeristische reis rond een wedstrijd van een Belgische piloot die onze kleuren verdedigde”, herinnert zich J.G. Mal-Voy, voorzitter van de Belgian VW Club.  “In de meeste gevallen nodigden we de VW-piloot van het jaar hiervoor uit.  Zo waren er in 1982 Marc Duez en Guy Pirenne die respectievelijk raceten met een Formule Super Vee en een Rabbit Cup, een competitie voor Golf GTI’s.  Later waren er ook nog Philippe Ménage, Pierre-Alain Thibaut, Thierry Van Dalen en Didier Theys.  Elke keer waren een twintigtal Leden van de partij die kozen voor de unieke mix van ontspanning, toerisme en autosport.”
 
Beverly Jo Scott
Beverly Jo Scott
Om terug aan te knopen met deze mooie traditie, besliste de Belgian VW Club om er opnieuw op uit te trekken, maar deze maal werd een ander concept uitgewerkt.  Samen met de weekbladen Ciné-Télé-Revue en Dag Allemaal werd een lezerswedstrijd georganiseerd waarbij uiteindelijk twee piloten werden geselectioneerd: Matthias Terryn en Jean-Marc Dony.  Om hen te vergezellen in dit avontuur doen de verantwoordelijken van de Belgian VW Club een beroep op Anthony Kumpen en de in België wonende Amerikaanse zangeres Beverly Jo Scott.  Aan het stuur van een VW Jetta zal dit unieke rijderskwartet op 14 en 15 december twee wedstrijden over 7 uur afwerken en dit op het circuit van Laguna Seca, waar de finale van de ChumpCar World Series wordt gehouden.

“Deze competitie grijpt terug naar de basisprincipes van de autosport”, aldus Charles-Henri Bonnet, secretaris-generaal van de Belgian VW Club.  “Net zoals in de VW Fun Cup, waar de Club mee aan de basis van lag, zijn de belangrijkste doelstellingen plezier maken en de kosten drukken.  Wat het plezier betreft, zullen we ongetwijfeld worden verwend! Neem nu alleen al de term Chump, het bewijs dat men zich niet al te serieus neemt, want het betekent... idioot in het Engels!  Het concept is eenvoudig: met uitzondering van alles wat met veiligheid te maken heeft, mag er niet meer dan 500 dollar worden uitgegeven aan de wagen.  Het tunen van de wagen is dus erg beperkt ondanks het feit dat er races moeten worden afgewerkt, variërend van 7 tot 36 uren!”
 
Voor de twintigtal Belgische VW-fans die meereizen naar de “States” wordt het ongetwijfeld een echte ontdekking! Maar dit soort van initiatieven bewijst de dubbele filosofie van de Club: zijn Leden verwonderen en de autosport naar een zo groot mogelijk publiek loodsen.  Californië, here we come!

Foto's: Belgian VW Club Press

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 28 november 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons