van der Horst

Belgian VW Club stelt FW Fun Cup ter beschikking van Campus Automobile de Francorchamps

VW Fun Cup voor Campus Automobile de Francorchamps
VW Fun Cup voor Campus Automobile de Francorchamps
Geloven in de toekomst en de jeugd begeleiden… reeds van bij de oprichting op 18 november 1965 zit dat mantra in de genen van de Belgian VW Club. Het was namelijk om Formule VW-races te organiseren – wat toen een instapklasse was in de autosport – dat deze VZW boven de doopvont werd gehouden. Meer dan vijftig jaar later zijn de tijden onmiskenbaar veranderd, maar de passie van de Belgian VW Club voor de jeugd is nog steeds brandend actueel.
Het is daarom dat de Belgian VW Club haar gekende “Flower Power” VW Fun Cup ter beschikking stelt van Campus Automobile de Spa-Francorchamps. Op die manier kan de wagen gebruikt worden om leerlingen op te leden op de campus. “In het kader van ons opleidingscentrum werken we op vorming, maar ook op sensibilisering en promotie van technische vakken gelinkt aan de autosector”, vertelt Jean-Michel Pirlot, de Algemeen Directeur van Campus Automobile de Spa-Francorchamps. “Deze VW Fun Cup is voor ons meer dan een louter pedagogisch middel, het laat ons toe om de jeugd aan te trekken en te enthousiasmeren.”

Voor de afdeling “gemotoriseerde sporten” van de Campus werden er verschillende modules op poten gezet met het oog op het klaarstomen van een racebolide. Dat is evenwel niet het volledige verhaal! In samenwerking met het M3M team van Jean-Luc Dubois kunnen meerdere leerlingen, met hun begeleider, een wedstrijd van nabij beleven in het kader van de races van de European VW Fun Cup. “Meer nog dan het aantrekkelijke plaatje, biedt deze samenwerking met een raceteam onze leerlingen een geweldige kans”, vervolgt Jean-Michel Pirlot. “Competitie vereist namelijk niet enkel technische vaardigheden, maar ook discipline en een uitmuntende teamgeest. Het is dus een zeer goede leerschool die perfect aansluit op onze opleidingen.”

Hoewel er de dag van vandaag een groot tekort is aan geschoold personeel in de automobielsector, biedt de Campus Automobile de Spa-Francorchamps – erkend door het Waalse gewest – een zeer passend antwoord, of het daarbij nu gaat over de auto in het algemeen, de moto, nieuwe technologieën (waaronder alternatieve energie) of de racerij.

“Als Belgian VW Club, en bij uitbreiding Volkswagen België, delen wij heel wat waarden met de Campus Automobile de Spa-Francorchamps”, vertelt Charles-Henri Bonnet, voorzitter van de Belgian VW Club. “De opleiding en de integratie van jongeren in de automobielsector is van kapitaal belang om de sector die ons zo na aan het hart ligt een gezonde toekomst te garanderen. Het is dus een waar genoegen om de Campus te helpen door onze VW Fun Cup aan hun ter beschikking te stellen. We zijn ervan overtuigd dat de VW Fun Cup een van de meest toegankelijke formules is, niet enkel voor rijders, maar ook voor mekaniekers en andere teamleden. Ze kan op velerlei vlakken een voorloper zijn en wij kijken uit naar de verdere samenwerking tussen Campus en het M3M team. Veel succes aan de leerlingen… we wensen hen alvast een schitterende loopbaan toe in de automobielsector!”

Indien u meer wenst te weten, kan u contact opnemen met Campus Automobile de Spa-Francorchamps: info@campus-francorchamps.be – 087/47.90.60.

Belgian VW Club Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 26 april 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons