van der Horst

Belgian Westhoek Classic: Voorbeschouwing van de organisatoren

Belgian Westhoek Classic, een 2-daagse regelmatigheidsrally georganiseerd door Rudy Opdenakker, Bjorn & Jens Vanoverschelde en een begrip binnen de Vlaamse regelmatigheidsritten, viert dit jaar zijn 15-jarig bestaan! En om dit in stijl te vieren, hebben de organisatoren hun grenzen verlegd! Letterlijk dan, want de sportieve voorbereidingen de afgelopen maanden speelden zich af in... de Belgische Ardennen.
 “Het heeft even geduurd om het nieuws officieel te kunnen maken maar alles is nu definitief rond! Niet verwonderlijk, want het wedstrijdgebied ligt niet bij de deur en het is er te mooi om snel doorheen te rijden tijdens een verkenning.", lacht Rudy Opdenakker, wedstrijdleider. "De 15e editie kondigt zich schitterend aan want Stad Ronse en Motor Union 2000 hebben opnieuw hun akkoord gegeven om het stadscentrum te kunnen onderdompelen als hoofdkwartier voor de startformaliteiten en onze parcoursuitzetters Bjorn & Jens Vanoverschelde hebben al hun Belgische terreinkennis verzameld en samengebracht tot een schitterende route doorheen de Belgische Ardennen. Een compleet nieuwe route met vervlogen tracés van de Bianchi Rally,  een regroup bij het circuit van Mariembourg en het tracé van de Grote Prijs Formule 1 van België 1972 & 1974, destijds georganiseerd op het circuit van Nijvel. Een onuitgegeven gebied voor wat onze wedstrijd betreft en die ook nu autosportgeschiedenis ademt!"

En ook al gaat de route dit jaar voor de gelegenheid de autosporthistorie van Wallonië achterna, toch willen we het publiek dat elk jaar talrijk aanwezig is -wat eerder een uitzondering is tijdens regelmatigheidswedstrijden met geheim parcours- en dus voor extra sfeer zorgen, niet vergeten. "Naast de start te Ronse gaan we de eerste regelmatigheidsrit onderdompelen als publieksproef. Daarenboven zijn er gesprekken lopende om de wedstrijd op een zéér feestelijke manier te eindigen waar ook het publiek belang bij heeft. En… voor de echte bezielers zullen er uiteraard ook enkele spektakelpunten bekend gemaakt worden in de buurt van de gladde asfalt van Beaumont of de bossen rond Mariembourg.”

Niets dan schitterend nieuws dus dat de komende weken alleen maar uitgebreid zal worden…

Afspraak in een volgend communiqué en uiteraard op 20-21 september 2019!

Persbericht Belgian Westhoek Classic



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally Nationaal op vrijdag 8 februari 2019.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons