van der Horst

België: Charles Leclerc (Ferrari) behaalt emotionele eerste zege

Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Iets minder dan een jaar na het laatste succes, heeft Ferrari eindelijk nog eens een overwinning beet in de Formule 1. Charles Leclerc reed naar het eerste succes van zijn prille carrière en maakte er meteen een prachtig eerbetoon van voor zijn overleden vriend Anthoine Hubert. Lewis Hamilton (Mercedes) kwam in de slotfase nog erg dichtbij, Max Verstappen (Red Bull) verdween al in de eerste ronde uit de wedstrijd.
  • Powercars
Start GP België 2019
Start GP België 2019
De start van de Grote Prijs van België Formule 1 verloopt niet zelden zonder brokken. Ook dit jaar was het weer raak in La Source: Max Verstappen (Red Bull) kwam minder goed uit de startblokken en probeerde zijn fout al in de eerste bocht recht te zetten. Het kwam niet alleen tot een aanrijding met Kimi Raïkkönen (Alfa Romeo) waarbij hij de ophanging beschadigde, ook Daniel Ricciardo (Renault) en Carlos Sainz (McLaren) moesten de pitlane opzoeken. Verstappen weigerde de handdoek in de ring te gooien en kwam bijgevolg in de bandenmuur van de Raidillon terecht.

Podium GP België 2019
Podium GP België 2019
Vooraan had Charles Leclerc de beste start genomen, maar de Monegask moest de leidersplaats laten aan zijn teamgenoot Sebastian Vettel, die enkele ronden eerder nieuw rubber had geschoeid. Het bleek de verkeerde strategische keuze, want al snel moest de Italiaanse constructeur de posities wisselen en ging regerend wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) voorbij aan Vettel. Een tweede bandenwissel was eerder een wanhoopsdaad, want een podiumplaats kwam nooit meer in zicht.

Spektakel in het middenveld

Sergio Pérez - Racing Point-BWT Mercedes
Sergio Pérez - Racing Point-BWT Mercedes
De talrijk opgekomen toeschouwers vonden vooral strijd in de buik van het peloton. De enige reden waarom Alex Albon (Red Bull), achteraan gestart na een motorwissel, vijfde werd, is omdat Lando Norris (McLaren) op een ronde van het einde uit de race verdween. De Red Bull-rijder sloot dus aan achter Leclerc, Hamilton, Bottas en Vettel. Achter hem kwamen Sergio Perez (Racing Point), Daniil Kvyat (Toro Rosso), Nico Hülkenberg (Renault), Pierre Gasly (Toro Rosso) en Lance Stroll (Racing Point), die het laatste punt scoorde. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) leek punten te scoren, maar crashte in de slotfase nog in de Dubbele Linkse.

De Grote Prijs van Italië, in de snelheidstempel van Monza, vindt al over een week plaats.

Foto's: Racing International Photography



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons