van der Horst

België: Een eco-pilootproject voor selectief sorteren

Spa Grand Prix wil het afval dat tijdens het evenement wordt gegenereerd aanzienlijk verminderen en een filosofie van duurzame ontwikkeling hanteren. Daarom implementeert het dit jaar een eco-pilootproject voor selectief sorteren. Hiervoor stelt men verschillende initiatieven op vlak van afvalbeheer voor.
Het publiek : Eco zone 

Drie zones met een hoge dichtheid van toeschouwers werden geselecteerd voor de lancering van dit eco-project: de Fan Zone, de bocht van les Combes en de uitgebreide zone van de Double-Gauche. 

Verschillende sorteerbakken zullen er verspreid staan. Deze zijn geschikt voor blikjes en flessen, maar ook voor plastic bekers. Een duidelijke boodschap en voldoende bewegwijzering moeten ervoor zorgen dat het publiek voldoende bewust gemaakt wordt. 

Ten slotte zullen er ook 30L-zakken worden uitgedeeld aan toeschouwers bij de ingang van de site om hen aan te moedigen hun afval te verzamelen tijdens de Grand Prix. 

De leveranciers : Eco-verantwoordelijkheid 

De leveranciers van Food & Beverage en de cateraars zullen, in samenwerking met Spa Grand Prix, dit project rond eco-verantwoordelijkheid mee onderschrijven. 

Kartonpersen, glasbakken, plastic afvalcontainers en PMD-containers zullen worden geïnstalleerd in de daarvoor bestemde zones. 

Om het afval beter te kunnen beheren, heeft Spa Grand Prix zijn take-away Food & Beverage leveranciers verplicht om het voedsel te serveren in bio-afbreekbare verpakkingen en ervoor te zorgen dat de bekers volledig van polypropyleen zijn gemaakt, waardoor ze compatibel zijn met de PMD-sortering. Het beheer van flessen, blikken en bekers zal daardoor worden vergemakkelijkt. 

Persbericht Spa Grand PrixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule 1 op vrijdag 23 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van België.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons