van der Horst

België eindigt op de derde plaats in de FIA Motorsport Games

Elie Goldstein
Elie Goldstein
Na drie dagen vol actie op het circuit van Paul-Ricard en de omgeving van Marseille kan de Belgische delegatie terugblikken op een geslaagd resultaat bij de FIA Motorsport Games. Ons land eindigt derde na Italië en Frankrijk en het had goud kunnen zijn indien Gilles Magnus niet tot opgave werd gedwongen in de Touring Cup finale.
  • Prospeed Competition
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
De RACB ging volledig mee in het spel van de FIA Motorsport Games en ons land was met 21 rijders aanwezig in veertien van de zestien disciplines, slechts een natie deed beter. Na de slotdag had ons land twee gouden, een zilveren en twee bronzen medailles. Enkel Italië en Frankrijk deden beter met ieder drie gouden medailles. Nederland en Duitsland behaalden ieder ook twee gouden medailles maar ons land deed beter dankzij de zilveren en twee bronzen plakken en klasseerde zich als derde in de landeneindstand. Over de details van de prestaties van onze landgenoten kon u de laatste dagen al uitvoerig lezen in de artikels van onze reporter ter plaatse.

Maxime Drion
Maxime Drion
De gouden medailles hebben we te danken aan onze karting piloten, met Elie Goldstein in Karting Sprint Senior en met Maxime Drion, Antoine Morlet, Sita Vanmeert en Jeremy Peclers in de Karting Endurance. Ook de zilveren medaille hebben we te danken aan karting piloten, Romy de Groote en Dario Pemov werden tweede in de Karting Slalom. De twee bronzen medailles hebben we te danken aan Romuald Demelenne in de Cross Car Junior en Dries Vanthoor in GT Sprint. En toch hadden we kunnen hopen op nog meer, Dries Vathoor en Gilles Magnus vertrokken als favoriet in hun discipline maar konden die rol niet waarmaken. Vanthoor vertrok van op de pole in de GT Sprint finale maar kon de koppositie niet vast houden en werd derde en vooral Gilles Magnus leek op weg naar een onbedreigde zege in de Touring Car Cup tot mechanische panne een einde maakte aan zijn race.

Foto's: Thomas Smets
Eindstand medailles
LandGoudZilverBrons
Italië310
Frankrijk300
België212
Nederland211
Duitsland210
Verenigd Koninkrijk101
Letland100
Australië100
Peru100
Spanje034Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 31 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Games.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons