van der Horst

België: Ferrari boven bij eerste vrije training

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel heeft de snelste tijd neergezet tijdens de eerste vrije training voor de GP van België. De Duitser reed een ronde in 1:44.574 en was daarmee 0.221 seconde sneller dan zijn teamgenoot Charles Leclerc. Max Verstappen (Red Bull) klokte de derde tijd op 0.933 seconde van de referentietijd van de Ferraririjder, hij werd gevolgd door zijn nieuwe teamgenoot Alex Albon, die daarmee aantoonde dat hij zich direct heeft aangepast aan zijn nieuwe bolide.
  • Prospeed Competition
Max Verstappen - Red Bull RB15
Max Verstappen - Red Bull RB15
Valtteri Bottas (Mercedes) tikte als vijfde aan terwijl Lewis Hamilton (Mercedes) niet verder kwam dan de zesde tijd op bijna 1.5 seconde van de tijd van Vettel. Hamilton kende problemen met zijn gaspedaal en ging even naast de baan echter zonder gevolg. Lance Stroll (Racing Point) verraste met een zevende tijd niettegenstaande hij de motorafdekking van zijn wagen verloor. Ook de tweede Racing Point rijder Sergio Perez eindigde in de top tien met een negende tijd. Daniel Ricciardo zette zijn renault tussen de beide Racing Point wagens. De top tien werd afgesloten door Carlos Sainz (McLaren).

Nico Hülkenberg (Renault) eindigde net buiten de top tien, Lando Norris (McLaren) klokte de twaalfde tijd. Pierre Gasly kwam voor zijn terugkeer naar Toro Rosso niet verder dan de achttiende tijd net voor beide Williams rijders.

Foto: Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 30 augustus 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons