van der Horst

België: Opnieuw Ferrari vooraan in tweede vrije sessie

Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Ferrari palmde vrijdagnamiddag opnieuw de twee eerste plaatsen in bij de tweede vrije training voor de GP van België in Spa-Francorchamps. Ditmaal was het de beurt aan Charles Leclerc om de snelste tijd neer te zetten met een ronde in 1:44.123. Sebastian Vettel volgde op 0.630 seconde. Mercedes rijders Valtteri Bottas en Lewis Hamilton volgden op de plaatsen drie en vier, een verbetering ten opzichte van vrijdagmorgen.
Alex Albon - Red Bull
Alex Albon - Red Bull
Geen Red Bull op plaats vijf, maar wel de Racing Point van Sergio Pérez, die echter zijn Mercedes-motor zag de geest geven op vijf minuten van het einde van de sessie, die dan ook voortijdig werd beëindigd. Ook Lance Stroll kende wat problemen met de krachtbron van zijn Racing Point maar wist nog een achtste tijd neer te zetten, achter de Red Bull van Max Verstappen en de Alfa Romeo van Kimi Räikkönen. Max Verstappen, die niet over een nieuwe motor beschikt, haalde dan ook niet alles uit zijn wagen om zo zijn krachtbron te sparen. Alex Albon (Red Bull) sloot de top 10 af achter de Renault van Daniel Ricciardo.

Pierre Gasly (Toro Rosso) bleef steken op een zeventiende plaats terwijl zijn teamgenoot Daniil Kvyat de veertiende chrono liet optekenen. McLaren zag geen van beide rijders de top tien halen, Carlos Sainz strandde op de elfde plaats.

Foto's: Racing International Photography
 



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons