van der Horst

België: Verstappen snelste op vrijdag maar crasht

Max Verstappen - Red Bull RB16B
Max Verstappen - Red Bull RB16B
De twee vrije sessies voor de formule 1 ontsnapten vrijdag aan de regen. In de morgen was Valtteri Bottas (Mercedes) de snelste op de piste met een tijd van 1:45.199, maar in de namiddag zette Max Verstappen (Red Bull Racing) die tijd nog scherper met een ronde in 1:44.472. Op drie minuten van het einde van de sessie ging Verstappen echter van de baan en beschadigde daarbij de achterophanging van zijn wagen.
Lewis Hamilton - Mercedes W12
Lewis Hamilton - Mercedes W12
Bottas zette de dag in als snelste voor Verstappen en Pierre Gasly (AlphaTauri), terwijl Lewis Hamilton (Mercedes) niet verder kwam dan de achttiende tijd. Maar in de namiddag was het de Nederlander die de tabellen aanvoerde voor de beide Mercedes rijders, 41 duizendste seconde sneller Dan Bottas en 72 duizendste seconde sneller dan Hamilton.

Fernando Alonso - Alpine
Fernando Alonso - Alpine
Fernando Alonso, die net nog zijn contract bij Alpine F1 Team met een jaar verlengde, klokte de vierde tijd voor een opnieuw uitstekende Gasly. Lance Stroll (Aston Martin) reed de zesde tijd voor Esteban Ocon (Alpine), Sebastian Vettel (Aston Martin), Lando Norris (McLaren) en Sergio Pérez (Red Bull). Carlos Sainz sloot de sessie net buiten de top tien af. Charles Leclerc (Ferrari), die van de baan afging, moest zich tevreden stellen met de achttiende tijd.

Foto's: Racing International Photography
 



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons