van der Horst

Belgisch- en Nederlands kampioenschap klaar voor eerste gezamenlijk treffen

Rotax Senioren
Rotax Senioren
De tweede manche van het Belgisch kampioenschap karting Rotax Max, de Belgian Max Challenge, staat voor de deur. Dat het op het circuit van Mariembourg een speciale editie zal worden is zeker want voor het eerst in de geschiedenis van de Belgian Max Challenge zal het weekend gecombineerd worden met een wedstrijd van de Chrono, het Nederlandse kampioenschap.
  • Circuit Zolder
Opvallend was zowel de kalender van de BMC als die van de Chrono zeker te noemen. Twee manches van beide kampioenschappen worden op éénzelfde weekend en circuit afgewerkt. Te beginnen met het weekend van 11 en 12 mei op de piste Karting des Fagnes in Mariembourg, waar de BMC hun tweede manche zal afwerken en de Chrono aan hun derde meeting van het seizoen toe is. Later op het jaar, herhalen ze dat kunstje in het Nederlandse Berghem.

Karting Genk
Karting Genk
Het doel van Karting Genk, welke de organisator van het BK is en Chrono Karting, die al decenia instaat voor de organisatie van het NK is duidelijk. Beide Rotax competities moeten sterker gemaakt worden, enerzijds qua aantal deelnemers, anderzijds qua niveau. Door de goede persoonlijke verstandhouding die beide promotors, Dave Ritzen (BMC) en Gaby van de Burgt (DRMC) al jarenlang hebben, is afgelopen winter het idee ontstaan om in 2019 twee wedstrijden te organiseren die voor de beide nationale Rotax kampioenschappen meetellen. Naast het Rotax kampioenschap komen ook KZ2 & KZ2 Plus schakeklassen aan bod.

Rotax Micro Max
Rotax Micro Max
Micro- en Mini Max plioten maken tijdens het weekend in Mariembourg bovendien kans om een ticket voor de Rotax Max Challenge International Trophy in de wacht te slepen. De winnaars van deze klassen mogen zich zo gaan meten met de Europese top en dat in het iconische Le Mans. 


BeNefit League
BeNefit League
Wie naast de wedstrijd in Mariembourg, ook de wedstrijd in Berghem aan zijn kalender toevoegd komt in aanmerking voor winst in de BeNefit League. Na afloop van de tweede wedstrijd in dit tussenkampioenschap, op 18 augustus, wordt een eindklassement opgemaakt en kennen we de winnaar in de BeNefit League, welke apart gehuldigd zal worden. 

Het concept lijkt in ieder geval aan te slaan en de Nederlanders lijken de weg naar Mariembourg gevonden te hebben want er staan voorlopig meer dan 150 piloten aangemeld, al zijn de inschrijvingen nog niet afgelopen!Foro's: Kartfoto.beSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 29 april 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons