van der Horst

Belgisch feestje in Brands Hatch: Vanthoor en Vervisch op pole!

Team WRT - Audi R8 LMS
Team WRT - Audi R8 LMS
Twee keer prijs voor Belgian Audi Club Team WRT in Brands Hatch: zowel Dries Vanthoor (#2) als Frédéric Vervisch (#17) starten morgen op pole positie voor de wedstrijden van de Blancpain GT Sprint Cup op het voormalige F1-circuit. Voor Vanthoor is het, na de openingsmanche in Zolder, al de tweede pole positie van het seizoen.
De kwalificatiesessie voor de Blancpain Sprint Cup is vanaf dit seizoen opgesplitst in twee delen, waarin elke rijder twintig minuten aan de bak moet. Net als in Zolder nam Dries Vanthoor (Audi R8 LMS GT3) het eerste deel voor zijn rekening, en net als enkele weken geleden was er geen kruid gewassen tegen de 20-jarige Limburger. Vanthoor was ruim een tiende sneller dan merkgenoot en kampioenschapsleider Steijn Schothorst (Attempto Racing), terwijl de beste Mercedes en Lamborghini respectievelijk op de derde en de vijfde positie aansloten.

De pole positie in de Silver Cup was voor de AKKA ASP Mercedes AMG GT3 van Nico Bastian, terwijl Piti Bhirombhakdi (Kessel Racing Ferrari 488 GT3) niet te kloppen was in Pro-Am.

--- Uitslag Q1 Blancpain GT Sprint Cup Brands Hatch ---

Team WRT - Audi R8 LMS
Team WRT - Audi R8 LMS
Het tweede luik van de kwalificatiesessie draaide uit op een duel tussen Raffaele Marciello (AKKA ASP Mercedes AMG GT3) en West-Vlaming Fred Vervisch en zijn WRT Audi. De pole positie wisselde verschillende keren van kamp maar was uiteindelijk wel een prooi voor onze landgenoot. Marciello werd tweede, voor Christopher Mies (WRT Audi), regerend kampioen Mirko Bortolotti (GRT Lamborghini Huracan GT3) en kampioenschapsleider Kelvin van der Linde (Attempto Racing Audi).

Markus Winkelhock (Saintéloc Audi) bezorgde zijn teamgenoot Nyls Stievenart de pole in Pro-Am. Jack Manchester (AKKA ASP Mercedes) was net als zijn teamgenoot Nico Bastian vooraan te vinden in de Silver Cup.

--- Uitslag Q2 Blancpain GT Sprint Cup Brands Hatch ---

Beide races vinden morgen plaats, met het startsein om 13.00u en 17.30u Belgische tijd.

Foto's SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Sprint op zaterdag 5 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons