van der Horst

Belgisch Solar Team eindigt op tweede plaats na dag vol pech

Werken aan de BluePoint Atlas
Werken aan de BluePoint Atlas
Het Agoria Solar Team kon vandaag als tweede starten aan de Sasol Solar Challenge. Na een vlotte start kenden de Belgen een dag vol pech. De volgwagen van de zonnewagen, die de status van de zonnewagen controleert, reed door een put en kreeg twee platte banden. Er werd snel gewisseld van volgwagen. Enkele uren later zorgde een oneffenheid in de weg ervoor dat de zonnewagen op twee wielen terechtkwam. Hierdoor gingen er vandaag heel wat kilometers verloren.
  • LTF
Start
Het Belgische Solar Team kon, na een succesvolle kwalificatieronde eergisteren, vandaag als tweede starten in de Sasol Solar Challenge, een wedstrijd voor zonnewagens in Zuid-Afrika. De studenten van de KU Leuven hadden een vlotte start. Helaas was dit geen voorbode voor hoe de rest van de dag zou verlopen.

Bewogen dag
Door twee platte banden van de volgwagen van de zonnewagen moest het team heel snel wisselen van volgwagen. Een deel van het team en bleef achter, samen met een deel van de apparatuur.

Hierbij stopte de pech helaas niet voor de studenten. Wanneer de zonnewagen vertraagde om een bocht te nemen, begon deze te slippen door een onverwachte oneffenheid in de weg. De zonnewagen kwam op twee wielen terecht en schraapte met de zijkant tegen de grond. Na een korte stop om de wagen te controleren, kon er verder gereden worden. Uit veiligheidsoverwegingen reed de zonnewagen verder aan verlaagde snelheid en werden er vandaag ​ dus minder kilometers afgelegd dan gehoopt.

Matthieu Peeters: "We zijn heel vlot gestart vandaag, toen ging alles goed. Op een bepaald moment kreeg de volgwagen twee platte banden waardoor we een deel van het team en een deel van het materiaal moesten achterlaten doordat we gewisseld zijn van volgwagen. Dat heeft redelijk wat tijd gekost maar daarna konden we wel veilig verder rijden. Tijdens een hele scherpe bocht is de zonnewagen door een oneffenheid in de weg op twee wielen terecht gekomen. We zijn direct gestopt om de wagen te checken. Daar was alles ok. Dan zijn we veilig verder gereden aan verlaagde snelheid om veilig aan de avondstop aan te komen."

Vooruitzicht
Deze nacht wordt de wagen grondig gecontroleerd en de nodige reparaties zullen uitgevoerd worden om ervoor te zorgen dat de wagen morgen in topconditie aan de start kan verschijnen. De komende week zullen de studenten er alles aan doen om de verloren kilometers van vandaag in te halen. Het team arriveert op vrijdag 16 september in Kaapstad met hun zonnewagen.

Baziel Belmans: "Vanavond wordt de wagen grondig gecontroleerd en gaan we herstellingen moeten uitvoeren waar nodig. We gaan alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat we de komende dagen onze verloren kilometerstand kunnen inhalen en de tegenstanders kunnen verslagen."

Persbericht Agoria Solar Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 9 september 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons