van der Horst

Belgisch Solar Team mag vrijdag als tweede starten aan wedstrijd in Zuid-Afrika

BluePoint Atlas
BluePoint Atlas
Het Agoria Solar Team reed woensdag de kwalificatieronde voor de Sasol Solar Challenge. Het studententeam van de KU Leuven kon een goede tijd neerzetten en mag vrijdag als tweede starten aan de wedstrijd. De ingenieursstudenten leggen tijdens deze wedstrijd een uitdagend parcours tussen Johannesburg en Kaapstad af met hun zonnewagen.
  • De Swert Opticiens
De afgelopen dagen onderging de nieuwste zonnewagen, de BluePoint Atlas, een uitgebreide technische keuring. Daarbij werd gecontroleerd of de verschillende onderdelen van de zonnewagen voldoen aan de regelgeving en veiligheidsvoorschriften van de wedstrijd. Vandaag stonden de laatste testen op de planning waaronder rem- en slalomtesten. De BluePoint Atlas doorstond deze testen vlot en kon deze namiddag aan de kwalificatieronde starten.

Kwalificatieronde
Tijdens de kwalificatieronde konden de Belgen de tweede snelste tijd neerzetten. Ze mogen vrijdag dus als tweede van de tien teams starten aan de Sasol Solar Challenge. Het Nederlands team uit Delft deed het nog iets beter en kwam met twee seconden voorsprong als eerste over de streep. Zij zullen de wedstrijd als eerste starten.
 
Sasol Solar Challenge
Vrijdag starten de ingenieursstudenten aan de wedstrijd. Voor de teamleden is de wedstrijd het sluitstuk van meer dan een jaar lang werken aan verbeteringen voor de zonnewagen. Het is de eerste wedstrijd op Zuid-Afrikaanse bodem voor het Belgische Solar Team en dus een compleet nieuwe uitdaging. Daarnaast is de Sasol Solar Challenge met acht wedstrijddagen ook de langste wedstrijd tot nu toe voor het team.
Tijdens hun tocht van Johannesburg naar Kaapstad zullen de studenten zoveel mogelijk kilometers afleggen met hun zonnewagen. Het team dat erin slaagt om tijdens deze acht dagen het meeste aantal kilometers af te leggen, wint de wedstrijd.

Agoria Solar Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op woensdag 7 september 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons