van der HorstTotal 2' Hours of Spa

Belgisch virtueel raceteam neemt deel aan halve finale van F1esports.com in Londen

Wauters Automotive, een Belgisch simracing team met uitvalsbasis in Hasselt, zal vandaag deelnemen aan de halve finale van de F1esports competitie in de Gfinity Arena in Londen. Het team kwalificeerde zich doormiddel van samenwerking met de Noorse rijder Jarl Teien, die de kleuren van het team tijdens het evenement zal verdedigen. Hij moet het op nemen tegen 39 andere simracers van over de hele wereld. De 20 beste rijders verzekeren zich van een plaatsje in de finale van de F1esports series, die zal doorgaan op het prestigieuze racecircuit van Abu Dhabi tijdens de 2017 Formula 1® Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix later dit jaar. De complete prijzenpot voor het evenement is nog niet bekendgemaakt.
Virtueel en werkelijkheid worden een
Nog amper enkele jaren terug was Simracen (het virtueel zo accuraat en realistisch mogelijk nabootsen van echte motorsportraces) een randfenomeen dat uitsluitend als hobby werd beoefend. Recentelijk is er echter een merkbare toename in het aantal professionele competities binnen het Genre. Formula E, FIA WTCC, het McLaren Formule 1 team, en nu ook Formule 1 zelf, organiseerden allemaal een grootschalige competitie in het voorbije jaar. Formula E beet de spits af met de Visa Vegas Eprix, met een totale prijzenpot van $1 000 000. Het feit dat race simulators steeds realistischer worden, en dat veel echte motorsportteams steeds meer en meer beginnen vertrouwen op gesimuleerde data om competitief te blijven tijdens een race, heeft deze evolutie wellicht mee in de hand gewerkt. 


Belgisch team met Noorse rijder
Wauters Automotive, een Belgisch team met uitvalbasis in Hasselt, slaagde erin om zich te kwalificeren voor het F1esports evenement in London, en zal gedurende de dag de Belgische driekleur verdedigen in de Gfinity Arena in Londen. Het was de Noorse rijder Jarl Teien, die al meerdere jaren bij het team actief is, die zich plaatste voor de halve finale. Jarl was de snelste van 5 gekwalificeerde rijders tijdens de tweede prekwalificatie die online werd gehouden. Tijdens het evenement zal het team het opnemen tegen 39 andere rijders gedurende een kwalificatiesessie en twee raceheats, waarvan de avondsessie wordt uitgezonden. De livestream is te volgen op F1esports.comvanaf 19h CET.

Wauters Automotive Press

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 10 oktober 2017.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons