van der Horst

Belgische dagzege in Africa Eco Race

Africa Eco Race 2020
Africa Eco Race 2020
Na een eerste ijskoude vriesnacht in het bivak in Tarda, vertrokken de deelnemers op de tweede wedstrijddag voor de eerste echte etappe, 329 km tegen de chrono. De Noor Pal Anders Ullevalseter toonde zijn kunnen aan de concurrentie bij de motoren en ging via winst naar de kop in het algemene klassement. Bij de wagens/trucks/SSV was er een schitterende Belgische zege van het trio Bouwens/Boerboom/Driesmans in hun Iveco die vanuit 47ste startpositie oprukten naar de zege en de tweede plaats in de tussenstand.
Bij de motoren liet Pal Anders Ullevalseter zijn klasse zien en reed de verenigde concurrentie uit de wielen. De Noor maakte geen fouten en finishte met dik acht minuten voorsprong op Lyndon Poskitt en 9'35" op Alessandro Botturi. Botturi kreeg het gezelschap van Poskitt na 40 kilometer. De Italiaan vergiste zich van richting en verloor kostbare tijd. Hierdoor moest ook de Britse KTM-rijder inleveren. Ze kwamen samen over de finish. Ullevalseter vond wel de juiste route en wordt zodoende de nieuwe leider met een voorsprong van 1'29'' op Botturi en 2'01" op Poskitt.

Op dinsdag was de superkorte eerste etappe op het lijf geschreven van de SSV-rijders die de top 4 bevolkten na de finish. Op woensdag was de lange, snelle, stoffige en zware etappe naar Mhamid over 329 km dan weer ideaal voor de vrachtwagens. Vooral de Iveco van het Belgisch team Igor Bouwens, Ulrich Boerboom en Frits Driesmans was in goede doen met een eerste zege in deze editie. De Belgen vertrokken vanuit 49e positie en passeerden maar liefst 42 concurrenten. Een uitstekend resultaat dat hen de dagzege opleverde en hen naar de 2de positie bracht in de tussenstand achter de Hongaarse Scania van Miklos Kovacs, Lazlo Acs en Peter Czegledi.

Ook de MAN van een ander Belgisch team, dat van Noël Essers, Marc Lauwers en Tijs Vranken deed het trouwens voortreffelijk met een zesde plaats voor de Mercedes van de Nederlanders Johan Elfrink en Dirk Schuttel. Het team van Essers staat op een voorlopige 9de plaats in de tussenstand.
 
De eerste auto (Mercedes Tarek Buggy) van de Fransen Patrick & Lucas Martin ging als derde over de finish op 24'15'' van de Belgische Iveco.

Foto: Africa Eco Race


 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Africa Eco Race op donderdag 9 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Africa Eco Race.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons