van der Horst

Africa Eco Race: Belgische Iveco van Art of Speed Gregoor Racing pakt leiding

Art of Speed Gregoor Racing
Art of Speed Gregoor Racing
Net voor de rustdag werd met de vijfde wedstrijddag richting Dakhka in het zuiden van Marokko een supersnelle etappe afgehaspeld. Het Belgische trio Igor Bouwens, Ulrich Boerboom en Frits Driesmans pakten met hun Iveco hun derde dagzege aan een gemiddelde van maar liefst 131 km/uur over de 472 km lange etappe. Ze veroveren ook nipt de leiding in de algemene tussenstand van de Africa Eco Race.
  • LTF
De Art of Speed Gregoor Racing-Iveco van Igor Bouwens, Ulrich Boerboom en Frits Driesmans pakte zijn tweede dagzege op rij en de derde tijdens de eerste vijf wedstrijddagen en dit aan een waanzinnig gemiddelde van 131 km/uur. Dat brengt hen voor het eerst in deze editie van de Africa Eco Race aan de leiding in het algemeen klassement. In deze fase van de wedstrijd maken de trucks het de wagens zeer moeilijk.

Gregoor Racing besloot deze supersnelle etappe met 11 minuten voorsprong op de Mercedes Tarek Buggy van de familie Martin en 13 minuten op de andere Mercedes Buggy van het Nederlandse duo Elfrink/Schuttel. Ook vader en zoon Fromont moesten in hun Buggy 14 minuten inleveren, terwijl de tweede truck - de Hongaarse Scania van Miklos Kovacs, Laszlo Acs en Peter Czegledi - zelfs 24 minuten moest prijs geven. Door dit huzarenstukje komen de onze landgenoten nu nipt aan de leiding met amper 9 tellen voorsprong op de Buggy van Yves en Jean Fromont. De familie Martin staat nu derde op 9 minuten, terwijl de Hongaarse Scania de vierde plaats inneemt op 11 minuten van de nieuwe leiders. Een tweede Belgische team - dat van Noël Essers, Marc Lauwers & Tijs Vranken - rukt op richting de top 5 op 2uur35 min van de leiders.

Bij de motoren deelde de Italiaan Alessandro Botturi met een tweede zege een lichte tik uit aan de Noor Pal Anders Ullevalster. Beiden stonden aan de start amper gescheiden door negen seconden. Net voor de rustdag liep dit op tot vier minuten. De twee reden terug een heel stuk samen, maar slaagden er niet in om de KTM's van de Brit Poskitt en de Pool Czachir de genadeslag toe te brengen. Deze moesten respectievelijk amper vier en vijf minuten inleveren. 

Foto: Africa Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Africa Eco Race op zondag 12 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Africa Eco Race.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons