van der Horst

Belgische wereldtitel in RX2e voor Guillaume De Ridder

Guillaume De Ridder: eerste wereldkampioen RX2e
Guillaume De Ridder: eerste wereldkampioen RX2e
Zoals verwacht heeft onze landgenoot Guillaume De Ridder de wereldtitel binnen gehaald in RX2e. De sympathieke Waal gaat de geschiedenisboeken in als eerste wereldkampioen in een elektrische klasse binnen RX en mocht de Brabançonne laten weergalmen op de Nürburgring. Hij sloot trouwens de laatste race af met een zege terwijl we ook een schitterend debuut zagen van Kobe Pauwels in de elektrische klasse.
  • Dreamdrive
Start finale Nürburgring RX2e
Start finale Nürburgring RX2e
De Ridder mocht het weekend starten met een voorsprong van negen punten op zijn nog enige opponent, de Fin Jesse Kallio. Een geruststellende voorsprong, maar in autosport weet je nooit als je ziet dat Hansen in World RX1 op zaterdag dertien punten moest inleveren tegenover Kristoffersson. Dus moest De Ridder op zijn tellen passen en voortdurend beredeneerd rijden zonder overbodige risico’s te nemen. Maar Kallio is een echte Viking, een kamikaze die zich alleen gewonnen geeft na de geblokte vlag.

Knap debuutvan Kobe Pauwels in RX2e
Knap debuutvan Kobe Pauwels in RX2e
Vier kwalificatieheats, twee halve finales en een finale kregen de deelnemers voor de wielen geschoven. De Ridder kreeg het gezelschap van landgenoot Kobe Pauwels die als vice-Europees kampioen in RX3 kwam proeven van het elektrisch racen wat toch de toekomst is in Rallycross.

De Ridder versus Kallio
De Ridder versus Kallio
Op zaterdag wonnen De Ridder en Kallio elk een heat waardoor onze landgenoot geen punten moest inleveren. Op zondag gingen de overwinningen in de heats naar Kallio en O’Donovan terwijl Pauwels knappe dingen liet zien met ondermeer een derde chrono. Kallio liep zodoende een puntje in op De Ridder die de halve finale aanving met een voorsprong van acht punten. Zowel De Ridder als Kallio wonnen hun halve finale terwijl Pauwels schitterend tweede werd en zich verzekerde van een plaats op de tweede startrij tijdens de finale. Nog voor de finale was De Ridder zeker van zijn titel. Alleen winst van Kallio en een diskwalificatie van De Ridder had de titel nog richting de Fin doen gaan. De Ridder
De Ridder met Kallio eb Suarez. Identiek trio na race en kampioenschap
De Ridder met Kallio eb Suarez. Identiek trio na race en kampioenschap
wou in schoonheid afsluiten. Vanop de pole ging hij zij aan zij met Kallio naar de eerste bocht, maar de Fin mispakte zich in de remzone waardoor ook Pauwels enorm veel tijd verloor en als laatste moest aansluiten. Kallio kon zich nog terug vechten naar de tweede plaats terwijl Suarez nipt derde werd voor een puike Pauwels op amper 5/100 sec. Voor Suarez was dit een zegen, want deze podiumplaats betekent ook de derde plaats in de eindafrekening van het kampioenschap na De Ridder en Kallio. Pauwels had deze derde plaats wel verdiend, want hij scoorde na De Ridder en Kallio het meeste aantal punten.    

Foto's & info: Johnny Loix / Frieda LoixDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op dinsdag 30 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Germany.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons