van der Horst

Belgium Racing ambitieus richting New Race Festival

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Één week na de seizoensopener van de Porsche Carrera Cup Benelux waarin Belgium Racing dominant voor de dag kwam, staat de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship op het programma. Circuit Zolder vormt het strijdtoneel voor een uithoudingswedstrijd over drie uur en als tweevoudig regerend Belgisch kampioen verdedigt Belgium Racing uiteraard zijn titel. Daarnaast is er ook de allereerste afspraak van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux, een nieuw kampioenschap op maat van de beginnende racer.
  • Hamofa Performance

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup Type 991
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup Type 991
“Ons allereerste raceweekend van het seizoen 2021 was absoluut een schot in de roos”, vertelt Patric Derdaele, teameigenaar van Belgium Racing. “Belgium Racing bewees van meet af aan bij de les te zijn met de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup type 992 en ik hoop dat we diezelfde vorm kunnen tonen dit weekend, bij de allereerste manche van het Belgisch kampioenschap uithouding op circuit. We treden aan met twee exemplaren van de nieuwe Porsche, aangevuld met één bolide van de vorige generatie. Het wordt echter een druk weekend, want we zetten eveneens een BMW M2 CS Racing in bij de BMW M2 CS Racing Cup Benelux.”

Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup Type 992
Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup Type 992
“Wij zijn vastberaden om na de goede resultaten van vorige week ook deze week ons beste beentje voor te zetten”, stelt teamchef Jan Gabriëls ambitieus. “De nieuwe Porsche 911 GT3 Cup bewees een degelijke bolide te zijn die bovendien uiterst competitief was in sprintconfiguratie. Het is nu afwachten of we datzelfde vormpeil kunnen aanhouden in wedstrijden van de langere adem. Daar draait het immers niet enkel om de rijder en de wagen, maar speelt ook strategie een grotere rol en moeten de monteurs topwerk leveren bij de pitstops. Het team werd bovendien versterkt met enkele jonge talenten die ondertussen deel uitmaken van onze goed geoliede machine. We willen alles in het werk stellen om een derde Belgische titel op rij te veroveren, de eerste in het rijtje met Porsche. Na twee seizoenen ruilen we namelijk de Lamborghini Huracán Super Trofeo in voor een nagelnieuwe Porsche 911 GT3 Cup type 992 als speerpunt.”

Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
“De omschakeling van sprint naar endurance biedt uitdagingen, zeker met een nieuwe wagen, maar ook het dubbele programma - met naast Belcar ook de BMW M2 CS Racing Cup Benelux – brengt enige vorm van stress met zich mee”, erkent Program Manager Marc Goossens. “In de BMW M2 CS Racing Cup Benelux begeleiden we enkele debutanten bij hun eerste stappen op circuit. Zo zorgen we ervoor dat Joeri Janssens en Steven Brams in alle comfort de overstap kunnen maken van track days naar competitie onder de vleugels van Belgium Racing. De focus ligt daarbij vooral op ervaring opdoen, terwijl we in Belcar de lat absoluut hoger leggen. Met de tandem Nicolas Saelens-Dylan Derdaele enerzijds en de broers Koen en Kris Wauters anderzijds hebben we twee ijzers in het vuur die moeten strijden voor de nationale titel. Daarnaast is er ook het duo Glenn Paenen-Jan Ooms dat aan een tweede Belcar-seizoen met de Porsche 911 GT3 Cup type 991 begint. Zij bouwen op de ervaring die ze vorig jaar vergaarden en kunnen in hun jacht op ereplaatsen bovendien profiteren van de gekende betrouwbaarheid van de Porsche 911, die voor hen ondertussen geen geheimen meer heeft.”

Het Belcar Endurance Championship werkt op zaterdag net na de middag een kwalificatiesessie af, gevolgd door een race over drie uur op zondag, vanaf 11u50. De BMW M2 CS Racing Cup Benelux vat op zaterdag om klokslag 15u een korte kwalificatiesessie aan, waarna de Duitse bolides vanaf 17u15 de dag afsluiten met een eerste sprintrace van een halfuur. Op zondag staan er nogmaals twee heats van 30 minuten op het programma, om 10u15 en 16u.

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 7 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons